Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 47 – 2020 #STB

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV Investtech uke 47 – 2020#STB

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs og Storebrand, som er blant ukens tradingidéer. Vi ser også på Stockholmsbørsen, Københavns Fondsbørs og S&P500. Vi avslutter dagens sending med å se på systemer for aksjeutvelgelse.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 16. november

Det ble en svak stigning i markedet fredag, og Hovedindeksen endte på 892 poeng, noe som er en oppgang på 0.2 prosent. Indeksen har med dette steget 11 av de siste 12 dagene. For uken som helhet viste indeksen en oppgang på 5.5 prosent.

Hovedindeksen er tilbake i den stigende trendkanalen den har ligget i gjennom sommeren og deler av høsten. De siste dagenes oppgang, og bruddet på det tidligere motstandsnivået rundt 876 poeng, har skjedd på høyt volum. Dette tyder på en meget sterk kjøpsinteresse. Videre oppgang innenfor trenden indikeres.

Neste motstandsnivå er ved all time high, like i underkant av 950 poeng. Ved reaksjoner tilbake er det nå støtte i underkant av 880 poeng, nedover mot 830 og ned til 800 poeng.

Børsen har de siste to-tre ukene vært svært volatil. Det indikeres store svingninger også framover, og det tekniske bildet kan lett endre seg.

Investtechs kortsiktige hausseindeks har hoppet opp 34 poeng, til 64, og med det mer enn doblet seg på en uke. Den langsiktige hausseindeksen ligger på 59 poeng etter å ha steget 15 poeng. Den sterke oppgangen beskriver et skarpt skifte i optimismen hos investorene, fra en ganske sterk frykt, spesielt hos de kortsiktige investorene, til en samlet sett positiv holdning. Det indikeres nå en overvekt av optimister blant både kortsiktige og langsiktige investorer.

Innsiderne på Oslo Børs har vært svært positive gjennom børsuroen de siste ukene. Det har vært mange handler, totalt 119 siste måned, tross at vi fortsatt er inne i sesongen for kvartalsrapporteringer. Siste måned var 90 prosent av meldte innsidehandler kjøp. Den store kjøpsandelen viser at mange styremedlemmer og direktører har sterk tro på videre kursoppgang i egne selskaper.

Vi legger lite vekt på sesongvariasjoner i indeksen.Statistikken for de siste ti årene viser at Hovedindeksen i snitt har falt 0.3 prosent i november, og steget 1.5 prosent i desember.

Konklusjon: Oslo Børs anses positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: Storebrand

Storebrand har brutt opp fra en tilnærmet horisontal trendkanal på mellomlang sikt etter at investorene stadig har gått oppover i pris for å komme seg inn. Et kjøpssignal er utløst og videre oppgang for aksjen indikeres.Aksjen ga også kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 53.32 kroner. Videre oppgang til 61.17 kroner eller mer er signalisert.Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved cirka 58.00 kroner. Videre oppgang er dermed signalisert, og det er nå støtte ved 58.00 kroner ved reaksjoner tilbake.Volumtopper og volumbunner korresponderer godt med topper og bunner i kursen. Volumbalansen er også positiv, noe som styrker trendbruddet.Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer