Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 46 – 2020 #KID

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV Investtech uke 46 – 2020#KID

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs og Kid, som er blant ukens norske tradingidéer. Vi ser også på Stockholmsbörsen, Københavns Fondsbørs og S&P500. Vi avslutter dagens sending med å se på det forskningsmessige grunnlaget for Investtech sine anbefalinger.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 9. november

Hovedindeksen sluttet fredag på 846 poeng etter en liten oppgang på 0.1 prosent. Det var sjuende dag på rad som indeksen steg. For uken som helhet viste indeksen en oppgang på 4.2%.

Hovedindeksen har brutt den stigende trendkanalen den har ligget i de siste månedene, og det er utløst salgssignal fra en dobbel-topp-formasjon. Oktobernedgangen fra 879 til 800 poeng er den største siden mars. Likeså er oppgangen de siste sju dagene, tilbake til 845 poeng, blant de sterkste siden mars. Markedet har vært mer volatilt enn på lenge, og det indikeres store svingninger også framover.

Trendmessig anses indeksen nå nøytral. Det er et klart definert motstandsnivå ved 880 poeng, mens nivåene rundt 780-800 poeng danner støtte. Volumbalansen er negativ da volumet den siste tiden har vært høyere på nedgangsdager enn på oppgangsdager, og indikerer en økende nervøsitet hos investorene.

Investtechs kortsiktige hausseindeks ligger på 30 poeng. Den langsiktige hausseindeksen ligger på 44 poeng. Begge er kraftig ned på månedsbasis, men samtidig litt opp siste uke. Tross en liten bedring, indikerer hausseindeksene fortsatt en klar overvekt av pessimister blant de kortsiktige investorene, og en liten overvekt av pessimister blant de langsiktige investorene.

Innsiderne på Oslo Børs er imidlertid svært positive. Det har vært mange handler, over 100 siste måned, tross at vi fortsatt er inne i sesongen for kvartalsrapporteringer. Siste måned har 93 prosent av meldte innsidehandler vært kjøp. Den store kjøpsandelen viser at mange styremedlemmer og direktører har sterk tro på videre kursoppgang i egne selskaper.

Vi legger lite vekt på sesongvariasjoner i indeksen.Statistikken for de siste ti årene viser at Hovedindeksen i snitt har falt 0.3 prosent i november, og steget 1.5 prosent i desember.

Konklusjon: Oslo Børs anses nøytral mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: Kid

Kid har brutt opp gjennom taket på den stigende trendkanalen på mellomlang sikt, og signaliserer med det enda sterkere stigningstakt. Den positive utviklingen åpner imidlertid for korreksjoner tilbake fra dagens nivå.Det er ingen motstand i kursdiagrammet og en videre oppgang indikeres. Ved reaksjoner tilbake har aksjen støtte ved cirka 80.00 kroner.Volumet har tidligere vært lavt rundt kurstopper og høyt rundt kursbunner. Dette svekker den stigende trenden og kan være et tidlig signal om et kommende trendbrudd.Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Webinar 11. november: Markedet nå, strategi og muligheter fremover

Den siste måneden har vært begivenhetsrik med både kvartalsresultater, oppblussing av koronapandemien og presidentvalget i USA. Som investor kan det være vanskelig å sortere ut informasjon og ta gode beslutninger når markedet har en høyere volatilitet og usikkerhet enn vanlig. Vi tar derfor en gjennomgang av markedsutviklingen på Oslo Børs i lys av den siste tidens aktuelle hendelser. Webinaret holdes onsdag 11. november kl. 18.

Meld deg på her >>

—————————————————————————————

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer