Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 45 – 2020 #OTELLO

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV Investtech uke 45 – 2020#OTELLO

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs og Otello, som er blant ukens norske tradingidéer. Vi ser også på Stockholmsbørsen, Københavns Fondsbørs og S&P500.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 2. november

Det ble en svak stigning i markedet fredag, og Hovedindeksen endte på 812 poeng, noe som er en oppgang på 0.2 prosent. Uken som helhet ga derimot en nedgang på 5.5 prosent. For oktober som helhet viste indeksen en nedgang med 5.2 prosent.

Det er nylig utløst et salgssignal fra en dobbel-topp-formasjon. Volumbalansen er negativ da volumet den siste tiden har vært høyere på nedgangsdager enn på oppgangsdager. Dette indikerer en økende nervøsitet hos investorene.

Den stigende trendkanalen på mellomlang sikt er nå klart brutt, og et salgssignal fra en toppformasjon er utløst. En videre svak utvikling på kort til mellomlang sikt indikeres. På lang sikt anses indeksen gangske nøytral, med støtte rundt 780 poeng og motstand ved 880 poeng.

Investtechs kortsiktige hausseindeks er ned hele 26 prosentpoeng siste uke og ligger på 22 poeng. Den langsiktige hausseindeksen er ned 15 poeng til 42. Det store fallet passer godt overens med nedgangen i Hovedindeksen og et klart skifte mot mindre optimisme og mer frykt. Hausseindeksene indikerer en klar overvekt av pessimister blant de kortsiktige investorene. Også blant de langsiktige investorene er det nå en liten overvekt av pessimister. Investtechs kortsiktige hausseindeks er ned hele 26 prosentpoeng siste uke og ligger på 22 poeng. Den langsiktige hausseindeksen er ned 15 poeng til 42. Det store fallet passer godt overens med nedgangen i Hovedindeksen og et klart skifte mot mindre optimisme og mer frykt. Hausseindeksene indikerer en klar overvekt av pessimister blant de kortsiktige investorene. Også blant de langsiktige investorene er det nå en liten overvekt av pessimister.

Innsiderne på Oslo Børs er imidlertid rekordpositive. Siste måned har 95 prosent av meldte innsidehandler vært kjøp. Den store kjøpsandelen viser at mange styremedlemmer og direktører har sterk tro på videre kursoppgang i egne selsakaper. Mange innsidere er i forbindelse med resultatrapporteringen være avskåret fra å kunne handle aksjer i eget selskap. Vi forventer dermed færre handler framover.

Vi legger lite vekt på sesongvariasjoner i indeksen.Statistikken for de siste ti årene viser at Hovedindeksen i snitt har falt 0.3 prosent i november, og steget 1.5 prosent i desember.

Konklusjon: Oslo Børs anses svakt negativ på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: Otello Corporation

Otello Corporation ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Det viser at investorer over tid har kjøpt til stadig høyere kurser for å komme seg inn i aksjen og indikerer en god utvikling for bedriften.Det er ingen motstand i kursdiagrammet og en videre oppgang indikeres. Ved reaksjoner tilbake har aksjen støtte ved cirka 18.00 kroner.Positiv volumbalanse indikerer at kjøperne er aggressive mens selgerne er passive, og styrker aksjen.RSI-kurven viser en stigende trend, noe som understøtter det positive trendbildet.Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disc

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer