Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 43 – 2021 #SPOG

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV Investtech uke 43 – 2021#SPOG

I ukens WebTV ser vi på det tekniske bildet av OSEBX og Sparebanken Øst, som ligger blant ukens Tradingidéer. Vi er også innom S&P 500, Stockholmsbørsen og Københavns Fondsbørs.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 25. oktober

Det ble en svak stigning i markedet fredag, og Hovedindeksen endte på 1218 poeng, noe som er en oppgang på 0.3 prosent. For uken som helhet viste indeksen en oppgang på 1.7 prosent. Indeksen har steget 15 av de siste 18 dagene.

Indeksen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt, og den tidligere motstanden ved 1140 og 1175 poeng er brutt. Videre oppgang innenfor trenden indikeres. Det er ingen motstand over dagens nivå. Ved reaksjoner tilbake er det støtte rundt 1140 poeng.

Investtechs kortsiktige og langsiktige hausseindekser ligger på henholdsvis 56 og 57 poeng. De indikerer at det nå er en liten overvekt av optimister blant både de kortsiktige og de langsiktige investorene på Oslo Børs.

Den siste måneden er det meldt 106 handler fra innsiderne på Oslo Børs, og kjøpsandelen er hele 92 prosent. Innsiderne signaliserer sterk tro på kursoppgang i egne selskaper. Fram til midten av november, mens mange selskaper rapporterer for tredje kvartal, forventer vi lavere aktivitet blant innsiderne.

Småselskaperhar i gjennomsnitt gjort det svakt i perioden august til oktober. Forskjellene mot de andre månedene av året er ikke større enn at det ligger innenfor statistiske usikkerhetsmarginer, men det er likevel et svakt negativt moment.

Konklusjon: Oslo Børs anses positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden, men nå å ha en større andel av store selskaper i porteføljen enn ellers i året.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl

Ukens aksje: Sparebanken Øst

En tilnærmet horisontal trendkanal er brutt opp på mellomlang sikt. En fortsatt sterk utvikling indikeres, og Sparebanken Øst har nå støtte ved eventuelle reaksjoner ned mot trendlinjene.Aksjen ga også kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 54.23 kroner. Videre oppgang til 57.60 kroner eller mer er signalisert.Det er ingen motstand i kursdiagrammet og en videre oppgang indikeres. Ved reaksjoner tilbake har aksjen støtte ved cirka 52.00 kroner.RSI er over 70 etter en god kursoppgang de siste ukene. Aksjen har et sterkt positivt momentum og videre oppgang indikeres.Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer