Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 42 – 2021 #AKSO

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV Investtech uke 42 – 2021#AKSO

I ukens WebTV ser vi på det tekniske bildet av OSEBX og Aker Solutions, som ligger blant ukens Tradingidéer. Vi er også innom S&P 500, Stockholmsbørsen og Københavns Fondsbørs.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 18. oktober

Det ble en svak nedgang i markedet fredag, og Hovedindeksen endte på 1198 poeng, noe som er en nedgang på 0.2 prosent. Uken som helhet ga en oppgang på 2.6 prosent. Investorer som kjøpte da koronafrykten var som verst, kan se tilbake på en oppgang på nesten 90 prosent på ett og et halvt år.

Indeksen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt, og den tidligere motstanden ved 1175 poeng er brutt. Videre oppgang innenfor trenden indikeres. Det er ingen motstand over dagens nivå. Ved reaksjoner tilbake er det støtte rundt 1145 poeng.

Investtechs kortsiktige hausseindeks ligger på 54 poeng. Den langsiktige hausseindeksen er på 57 poeng. Dette indikerer at det nå er en liten overvekt av optimister blant investorene på Oslo Børs.

Den siste måneden er det meldt 120 handler fra innsiderne på Oslo Børs. På månedsbasis er kjøpsandelen på hele 94 prosent. Innsiderne signaliserer sterk tro på kursoppgang i egne selskaper.

Småselskaperhar i gjennomsnitt gjort det svakt i perioden august til oktober. Forskjellene mot de andre månedene av året er ikke større enn at det ligger innenfor statistiske usikkerhetsmarginer, men det er likevel et svakt negativt moment.

Konklusjon: Oslo Børs anses positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden, men nå å ha en større andel av store selskaper i porteføljen enn ellers i året.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl

Ukens aksje: Aker Solutions

Aker Solutions har brutt opp fra en tilnærmet horisontal trendkanal på mellomlang sikt. Dette signaliserer fortsatt sterk utvikling, og aksjen har nå støtte ved eventuelle reaksjoner tilbake mot taket i trendkanalen.Det er ingen motstand i kursdiagrammet og en videre oppgang indikeres. Ved reaksjoner tilbake har aksjen støtte ved cirka 17.70 kroner.RSI over 70 viser at momentumet i aksjen er sterkt positivt på kort sikt. Investorer har stadig gått opp i pris for å få kjøpt aksjen, noe som indikerer økende optimisme og at kursen skal fortsette opp.Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer