Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 4 – 2021 #NOD​ #INVEST

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV Investtech uke 4 – 2021#NOD#INVEST

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs og Nordic Semiconductor, som var et av fredagens seerønsker. Vi ser også på S&P 500, Stockholmsbørsen og Københavns Fondsbørs, samt avslutter med litt informasjon om fondet Investtech Invest som nå blir tilgjengelig for alle via våre samarbeidspartnere.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 25. januar

Det ble en svak nedgang i markedet fredag, og Hovedindeksen endte på 994 poeng, noe som er en nedgang på 0.7 prosent. Uken som helhet ga en oppgang på 0.6 prosent

Indeksen ligger i en stigende trendkanal. Dette viser at kjøpsinteressen over tid har vært økende, og en videre oppgang indikeres. Det er nå støtte rundt 940 poeng ved reaksjoner tilbake.

Investtechs langsiktige hausseindeks ligger på hele 87 poeng. Vi må tilbake til høsten 2005 for å finne like høye verdier. Hausseindeksen indikerer at investorene er rekordoptimister og at nesten ni av ti nå er positive til børsen. Så stor optimisme betyr at lite skal til før mange blir negativt overrasket, og det anses som et varseltegn om høy temperatur i markedet. Ofte kan imidlertid børsene gjerne fortsette opp, og det er først når hausseindeksen vender ned etter å ha vært over 90 poeng at man snakker om salgssignaler. Kombinert med sterk kursoppgang på mange høyrisikoaksjer, ser vi imidlertid nå den høye hausseverdien som et faresignal for slike aksjer.

Siste måned har styremedlemmer, direktører og andre rapportpliktige innsidere på Oslo Børs sendt melding om 77 handler. De aller fleste handlene er kjøp, med 78 prosent på månedsbasis og 84 prosent på årsbasis. Selv med god kursoppgang i mange selskaper, fortsetter innsiderne hovedsaklig å kjøpe, og sender dermed positive signaler om den videre utviklingen.

Konklusjon: Oslo Børs anses positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: Nordic Semiconductor

Nordic Semiconductor ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Stigende trender indikerer at bedriften er inne i en positiv utvikling og at kjøpsinteressen blant investorene er økende.Det er ingen motstand i kursdiagrammet og en videre oppgang indikeres. Ved reaksjoner tilbake har aksjen støtte ved cirka 95.00 kroner.Aksjen anses teknisk positiv på mellomlang sikt.

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer