Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 36 – 2022 #AKSO

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Kurs og seminarer i Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger

Kurset tar for seg teori, praktisk bruk og ulike handelsstrategier knyttet opp til Investtechs analyseplattform. Investorkvelden handler bl.a. om teknisk analyse, forskningsresultater og betydningen av høyere renter for vekst så vel som verdiaksjer. Vil kampen mot inflasjonen føre til en resesjon? Les mer og meld deg på her >>

WebTV Investtech uke 36 – 2022 #AKSO

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs og Aker Solutions, som er en av ukens norske Tradingidéer. Vi er også innom S&P 500, Stockholmsbørsen og Københavns Fondsbørs.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 5. september

Det ble en svak stigning i markedet fredag, og Hovedindeksen endte på 1238 poeng, noe som er en oppgang på 0.2 prosent. Uken som helhet ga en nedgang på hele 3 prosent.

Selv om grafen viser en stigende trendkanal, har Hovedindeksen på Oslo Børs gått ganske sidelengs helt siden i fjor høst. Det er dannet god støtte ved 1155 poeng, mens det er motstand ved all-time high ved 1287 poeng. Et brudd over 1287-nivået, helst på høyt volum, vil utløse et kjøpssignal fra en stor rektangelformasjon på mellomlang sikt. Motsatt vil brudd under 1150 være et salgssignal fra den samme rektangelformasjonen.

Investtechs kortsiktige hausseindeks har falt tilbake de siste par ukene og ligger nå på 42 poeng, det samme som den langsiktige hausseindeksen. Dette indikerer at det er en overvekt av pessimister blant både de kortsiktige og de langsiktige investorene på børsen.

Etter en rolig periode i sommer, har aktiviteten hos innsiderne på Oslo Børs økt de siste ukene. Siste måned er det meldt 122 handler, med en kjøpsandel på hele 94 prosent. De aller fleste innsidere som handler, er positive på eget selskaps vegne.

Det er fortsatt en situasjon med høyere volatilitet i markedet. I situasjoner med høy volatilitet, er det større muligheter for å gjøre gode handler enn vanlig. Det er samtidig større muligheter til å bli påvirket av kortsiktig støy, og dermed få impulser til å handle, og lett å trå feil. Vi anbefaler langsiktige investorer å ‘sitte stille i båten’, la markedet ta deg litt hit og dit, men beholde eksponeringen.

Konklusjon: Oslo Børs anses nøytral på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: Aker Solutions

Investorene har over tid betalt stadig høyere priser for å kjøpe seg opp i Aker Solutions og aksjen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette signaliserer økende optimisme blant investorene og indikerer videre kursoppgang. Kursen har også brutt et motstandsnivå og gitt kjøpssignal fra langsiktig trading range.Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved cirka 37.60 kroner og videre oppgang er dermed signalisert.Det kortsiktige momentumet i aksjen er sterkt positivt, med RSI over 70. Det indikerer økende optimisme hos investorene og videre kursoppgang for Aker Solutions.Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer