Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 35 – 2022 #ORK

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Kurs og seminarer i Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger

Kurset tar for seg teori, praktisk bruk og ulike handelsstrategier knyttet opp til Investtechs analyseplattform. Investorkvelden handler bl.a. om teknisk analyse, forskningsresultater og betydningen av høyere renter for vekst så vel som verdiaksjer. Vil kampen mot inflasjonen føre til en resesjon? Les mer og meld deg på her >>

WebTV Investtech uke 35 – 2022 #ORK

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs og Orkla, som er en av ukens norske Tradingidéer. Vi er også innom S&P 500, Stockholmsbørsen og Københavns Fondsbørs.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 29. august

Det ble en svak nedgang i markedet fredag, og Hovedindeksen endte på 1276 poeng, noe som er en nedgang på 0.4 prosent. For uken som helhet viste indeksen en oppgang på 0.6 prosent.

Selv om grafen viser en stigende trendkanal, har Hovedindeksen på Oslo Børs gått ganske sidelengs helt siden i fjor høst. Det er dannet god støtte ved 1150 poeng, mens det er motstand ved all-time high ved 1287 poeng. Kursen ligger nå bare 0.9 prosent under motstanden. Et brudd over 1287-nivået, helst på høyt volum, vil være et kjøpssignal for Oslo Børs på mellomlang sikt. Motsatt vil brudd under 1150 være et salgssignal.

Investtechs kortsiktige hausseindeks steg bra i juli, men har siden falt noe tilbake. Den ligger nå på 55 poeng. Det indikerer at optimismen hos de kortsiktige investorene fremdeles er dominerende. Den langsiktige hausseindeksen har vært svakt økende de siste ukene og ligger på 44 poeng. Dette indikerer dog at det fremdeles er en overvekt av pessimister hos de langsiktige investorene.

Etter en rolig periode i sommer, har aktiviteten hos innsiderne på Oslo Børs økt de siste ukene. Siste måned er det meldt 74 handler, med en kjøpsandel på 92 prosent. De aller fleste innsidere som handler, er positive på eget selskaps vegne.

Det er fortsatt en situasjon med høyere volatilitet i markedet. I situasjoner med høy volatilitet, er det større muligheter for å gjøre gode handler enn vanlig. Det er samtidig større muligheter til å bli påvirket av kortsiktig støy, og dermed få impulser til å handle, og lett å trå feil. Vi anbefaler langsiktige investorer å ‘sitte stille i båten’, la markedet ta deg litt hit og dit, men beholde eksponeringen.

Konklusjon: Oslo Børs anses nøytral på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: Orkla

Orkla ligger i en tilnærmet horisontal trendkanal på mellomlang sikt. Dette indikerer at investorene er usikre og venter på signaler om videre retning. Et brudd opp vil være et kjøpssignal, mens et brudd ned vil være et salgssignal.Aksjen ga imidlertid kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 81.49 kroner. Videre oppgang til 96.17 kroner eller mer er signalisert. Aksjen har brutt et støttenivå på kort sikt og gitt salgssignal fra kortsiktig trading range.Aksjen tester støtten ved cirka 82.70 kroner. Dette kan gi en reaksjon opp, mens et brudd ned gjennom 82.70 kroner vil utløse et salgssignal.Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer