Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 33 – 2022 #DNB

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV Investtech uke 33 – 2022#DNB

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs og DNB, som gikk inn i den norske modellporteføljen på fredag. Vi er også innom S&P 500, Stockholmsbørsen og Københavns Fondsbørs.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 15. august

Det ble en svak nedgang i markedet fredag, og Hovedindeksen endte på 1262 poeng, noe som er en nedgang på 0.4 prosent. For uken som helhet viste indeksen en oppgang på 1.3 prosent.

Selv om grafen viser en stigende trendkanal, har Hovedindeksen på Oslo Børs gått ganske sidelengs helt siden i fjor høst. Det er dannet god støtte ved 1150 poeng, mens det er motstand ved all-time high ved 1287 poeng. Brudd over 1287-nivået, spesielt om vi får et klart brudd på høyt volum, vil det være et kjøpssignal for Oslo Børs på mellomlang sikt. Motsatt vil brudd under 1150 være et salgssignal.

Investtechs kortsiktige hausseindeks steg bra i juli, men har falt litt tilbake siste uke. Den ligger nå på 69 poeng. Det indikerer at optimismen hos de kortsiktige investorene har steget kraftig, og at det nå er en klar overvekt av optimister på kort sikt. Den langsiktige hausseindeksen har vært svakt økende de siste ukene og ligger på 43 poeng. Dette indikerer at det fremdeles er en overvekt av pessimister hos de langsiktige investorene.

Aktiviteten hos innsiderne på Oslo Børs har avtatt under ferien og nå når selskapene er i gang med å rapportere for andre kvartal. Siste måned er det meldt bare 60 handler. Kjøpsandelen er på høye 93 prosent. De aller fleste innsidere som handler, er positive på eget selskaps vegne.

Det er fortsatt en situasjon med høyere volatilitet i markedet. I situasjoner med høy volatilitet, er det større muligheter for å gjøre gode handler enn vanlig. Det er samtidig større muligheter til å bli påvirket av kortsiktig støy, og dermed få impulser til å handle, og lett å trå feil. Vi anbefaler langsiktige investorer å ‘sitte stille i båten’, la markedet ta deg litt hit og dit, men beholde eksponeringen.

Konklusjon: Oslo Børs anses nøytral på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: DNB Bank

Investorene har over tid betalt stadig høyere priser for å kjøpe seg opp i DNB Bank og aksjen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Stigende trender indikerer at bedriften er inne i en positiv utvikling og at kjøpsinteressen blant investorene er økende.Aksjen ga kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 192 kroner. Videre oppgang til 215 kroner eller mer er signalisert.Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved cirka 195 kroner og videre oppgang er dermed signalisert.Volumtopper og volumbunner korresponderer dårlig med topper og bunner i kursen. Dette svekker den stigende trenden og kan være et tidlig signal om et kommende trendbrudd.Det kortsiktige momentumet i aksjen er sterkt positivt, med RSI over 70. Det indikerer økende optimisme hos investorene og videre kursoppgang for DNB Bank.Spesielt i store aksjer kan imidlertid høy RSI være tegn på at aksjen er overkjøpt, og at det er fare for en reaksjon ned.Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Fond forvaltet av Investtech eier aksjer i selskapet. Analysen er automatisk og upåvirket av dette. Klikk her for mer informasjon >>

Lunsjwebinar 16. og 17. august

Bli med på lunsjwebinar den 16. og 17. august kl. 11.30 og få en innføring i ulike analyseindikatorer og hvordan man plukker vinneraksjer.

Tirsdag 16. augustgir vi en introduksjon i teknisk analyse og hvordan man kan bruke ulike analyseindikatorer for å vurdere fremtidig utvikling i aksjer.

Onsdag 17. augusthar vi en praktisk innføring i Investtechs analyseplattform og tar for oss de viktigste verktøyene for å plukke vinneraksjer.

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer