Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 2 – 2021 #AUSS

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV Investtech uke 2 – 2021 #AUSS

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs og optimismeindeksen, som er på det høyeste nivået på 14 år. Begynner vi nå å nærme oss en langsiktig topp? Vi ser på hausse, indekser og Austevoll Seafood, som gikk inn i modellporteføljen.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 11. januar

Hovedindeksen steg 1 prosent fredag og brøt 1000-grensen for første gang. Den nye rekordnoteringen ble 1001 poeng. For uken som helhet viste indeksen en oppgang på 2.8 prosent. Indeksen har med dette steget 12 av de siste 15 dagene.

Indeksen ligger i en stigende trendkanal. Dette viser at kjøpsinteressen over tid har vært økende, og en videre oppgang indikeres. Det er nå støtte rundt 940 poeng ved reaksjoner tilbake.

Investtechs langsiktige hausseindeks ligger på 85 poeng. Det er det høyeste nivået på 14 år. Vi må tilbake til vinteren 2007 for å finne like høye verdier. Hausseindeksen indikerer at investorene er rekordoptimister og at mer enn fire av fem nå er positive til børsen. Så stor optimisme betyr at lite skal til før mange blir negativt overrasket, og det anses som et varseltegn om høy temperatur i markedet. Ofte kan imidlertid børsene gjerne fortsette opp, og det er først når hausseindeksen vender ned etter å ha vært over 90 poeng at man snakker om salgssignaler. Kombinert med sterk kursoppgang på mange høyrisikoaksjer, ser vi imidlertid nå den høye hausseverdien som et faresignal for slike aksjer.

Siste måned har styremedlemmer, direktører og andre rapportpliktige innsidere på Oslo Børs sendt melding om 109 handler. De aller fleste handlene er kjøp, med 84 prosent på månedsbasis og årsbasis. Selv med god kursoppgang i mange selskaper, fortsetter innsiderne hovedsaklig å kjøpe, og sender dermed positive signaler om den videre utviklingen.

Konklusjon: Oslo Børs anses positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Vi anbefaler å selge eller vekte ned de mest volatile aksjene og ta gevinst i flere av nyttårsrakettene.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: Austevoll Seafood

Austevoll Seafood har brutt den fallende trendkanalen på mellomlang sikt, noe som i første omgang indikerer svakere falltakt.Kursen har steget kraftig etter kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 83.95 kroner. Objektivet ved 87.67 kroner er nå tatt ut, men formasjonen signaliserer fortsatt utvikling i samme retning.Aksjen nærmer seg motstanden ved cirka 91.00 kroner, noe som kan gi en reaksjon ned. Et brudd opp gjennom 91.00 kroner vil imidlertid være et kjøpssignal.Volumtopper og volumbunner korresponderer godt med topper og bunner i kursen. Dette styrker aksjen.RSI-kurven viser en stigende trend, noe som kan være et tidlig signal om innledning av en stigende trend også for kursen.Aksjen anses samlet sett teknisk svakt positiv på mellomlang sikt.

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer