Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 15 – 2021 #VEI

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV Investtech uke 15 – 2021#VEI

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs og Veidekke, som gikk inn i den norske modellporteføljen på fredag. Vi er også innom S&P 500, Stockholmsbørsen og Københavns Fondsbørs.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Investtechs aksjeskole del 3: Risiko i enkeltaksjer

Del 3 av Investtechs aksjeskole med forskningssjef Geir Linløkken.

Del 2 – Langsiktighet

Del 1 – Historisk avkastning i aksjemarkedet

Morgenrapport 12. april

Det var en flat utvikling i markedet fredag og Hovedindeksen sluttet på 1063 poeng (-0.1 %). For uken som helhet viste indeksen bare en svak en endring på +0.4 prosent.

Hovedindeksen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt etter at investorene de siste månedene stadig har gått oppover i pris for å kjøpe seg opp i markedet. Det er ingen motstand i chartet, og videre oppgang indikeres. Ved reaksjoner ned er det på kort sikt støtte ved 1032 og 1000 poeng.

Investtechs langsiktige hausseindeks har gått svakt nedover de siste ukene. Den ligger imidlertid fortsatt på høye 78 poeng og indikerer at en stor overvekt av de langsiktige investorene er positive til børsen. Den kortsiktige hausseindeksen ligger på 62 poeng. Dette indikerer en overvekt av optimister også blant de kortsiktige investorene.

Det er den siste måneden meldt 97 innsidehandler i selskapene notert på Oslo Børs. Til sammenligning ble det en gjennomsnittlig måned i fjor meldt under 90 handler. Kjøpsandelen siste måned var 86 prosent, og innsiderne sender signaler om god tro på kursoppgang i egne selskaper.

Konklusjon: Oslo Børs anses positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: Veidekke

Veidekke har brutt opp gjennom taket på den stigende trendkanalen på mellomlang sikt. Dette signaliserer enda sterkere stigningstakt, men den sterke oppgangen kan gi reaksjoner tilbake på kort sikt. Kursen har også brutt et motstandsnivå på kort sikt og gitt kjøpssignal fra kortsiktig trading range.Det er ingen motstand i kursdiagrammet og en videre oppgang indikeres. Ved reaksjoner tilbake har aksjen støtte ved cirka 104 kroner.RSI divergerer negativt mot kursen, noe som indikerer fare for en reaksjon ned.Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer