Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 14 – 2023 #MING

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV Investtech uke 14 – 2023 #MING

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs og SpareBank 1 SMN, som er blant ukens norske tradingidéer. Vi gjør også en helsesjekk av Investtechs modellportefølje, for å vise hvordan du kan gå frem for å sjekke robustheten av porteføljen din.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 3. april

Det ble en svak stigning i markedet fredag, og Hovedindeksen endte på 1194 poeng, noe som er en oppgang på 0.8 prosent. Dette var den femte dag på rad indeksen steg. Uken som helhet ga en oppgang på hele 4.5 prosent, mens mars samlet viste en nedgang på 3.8 prosent.

Markedet er volatilt, og man må være forberedt på store kurssvingninger på daglig basis. Det er positivt om børsen over tid holder seg over støtten ved 1150 poeng, mens det er negativt om den igjen skulle falle under.

Den kortsiktige hausseindeksen, som anses å være et godt bilde på optimistandelen blant kortsiktige investorer, har bykset opp 15 poeng på noen få dager. Den er nå på 42 poeng, og indikerer at det fremdeles er en overvekt av pessimister blant de kortsiktige investorene. Den langsiktige haussen er såvidt under 50 poeng, og indikerer en knapp overvekt av pessimister også blant de langsiktige investorene på Oslo Børs.

Det er nå høyere volatilitet i markedet enn for noen få uker siden. En periode med høy volatilitet følges statistisk av en ny periode med høy volatilitet. Vi forventer dermed fortsatt store svingninger i optimismen blant investorene. I slike situasjoner blir det lettere utløst nye tekniske signaler, som lett kan reverseres, og vi anbefaler å ha en noe høyere terskel enn vanlig for bytting av aksjer.

Aktiviteten blant innsiderne er høy. Siste måned er det rapportert 168 handler, med en kjøpsandel på 83 prosent. De fleste innsidere som handler, er positive på eget selskaps vegne.

Konklusjon: Oslo Børs anses nøytral på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: SpareBank 1 SMN

Mange banker har fått en god rekyl opp de siste dagene, så også SpareBank 1 SMN. Egenkapitalbeviset brøt torsdag over den tidligere motstanden ved 120 kroner. Det viser at optimismen hos de kortsiktige investorene nå klart har økt, og er et kortsiktig kjøpssignal. På lengre sikt viser SpareBank 1 SMN en stigende trendkanal, og en videre oppgang indikeres.

Ferske kjøp fra innsider og konserndirektør Rolf Jarle Brøske og administrerende direktør Kjetil Reinsberg viser deres tro på kursoppgang, og signaliserer at SpareBank 1 SMN er fundamental lavt priset.

Fond forvaltet av Investtech eier aksjer i selskapet. Klikk her for mer informasjon >>

Skrevet av forskningssjef Geir Linløkken.

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer