Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 11 – 2023 #OSEBX

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV Investtech uke 11 – 2023#OSEBX

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs, S&P 500, Stockholmsbörsen og Københavns Fondsbørs.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 13. mars

Det ble en negativ utvikling i markedet fredag, og Hovedindeksen endte på 1221 poeng, noe som er en nedgang på 1.1 prosent. Dette var den femte dag på rad at indeksen falt. Uken som helhet ga en nedgang på 2.8 prosent.

Indeksen viser en stigende trendkanal på kort til mellomlang sikt, og videre oppgang indikeres. Det ligger dog sterk motstand rundt all-time-high ved 1287 poeng. Indeksen tester støtten ved 1220 poeng. Et brudd ned vil være et kortsiktig salgssignal.

Den kortsiktige og den langsiktige hausseindeksen ligger på henholdsvis 54 og 61 poeng. Dette indikerer en liten overvekt av optimister blant de kortsiktige investorene og en klar overvekt av optimister blant de langsiktige investorene på Oslo Børs.

Aktiviteten blant innsiderne er høy. Siste måned er det rapportert 156 handler, med en kjøpsandel på 77 prosent. De fleste innsidere som handler, er positive på eget selskaps vegne, men kjøpsandelen er likevel lavere enn snittet for siste år.

Konklusjon: Oslo Børs anses svakt positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer