Walking the talk – Mitt investeringsår 2014

Julen er tiden for oppsummering og ettertanke om året som har gått. Slik er det også for meg og mine investeringer.

Om man har holdt seg bare til Oslo Børs har 2014 i likhet med 2013 vært et vanskelig år for investorer. Svært mange aksjer er i minus for året, og Hovedindeksen er selv knapt i pluss. Internasjonalt har det vært mye bedre, og med noen få klikk er en hel verden av investeringsmuligheter tilgjengelig. Det har jeg benyttet meg av.

Som Investeringsøkonom i Nordnet er mine porteføljer synlige for alle på Shareville. Jeg har tidligere publisert innlegg og videoer der jeg snakker om min investeringsstrategi. Stort sett har denne strategien vært veldig enkel. Jeg har tre porteføljer. En for langsiktige investeringer, en for månedlig sparing og en for mer kortsiktig spekulasjon. Kakediagrammet viser min fordeling av kapital og under ser du resultater på porteføljene pr. formiddag 19. des. 2014:Porteføljer Shareville des. 2014

Long Term Value opp 20,49%

Denne porteføljen utgjør størstedelen av den kapital jeg har i markedet. Porteføljen er for øyeblikket i sin helhet investert i fond, selv om mindre poster i enkelte aksjer har vært innom i løpet av året. Jeg har i en rekke innlegg kommunisert at jeg ser klare og sterke opptrender i USA, og har derfor plassert mesteparten av min kapital i brede fond som er eksponert mot den økonomien. For øyeblikket eies her S&P 500 ETF’en SPDR SPY, samt NASDAQ 100 ETF’en PowerShares QQQ. I USA har jeg også Utbytte-ETF’en Global X Super Dividend US ETF (DIV). For øvrig inneholder porteføljen også den globale utbytte-ETF’en Global X SuperDividend ETF (SDIV) og det aktivt forvaltede fondet Storebrand Global Verdi. Sistnevnte har ca 57% av sin kapital plassert i Nord-Amerika.

 

Månedlig Sparing opp 23,16%

Månedlig sparing er den smarteste sparingen man kan gjøre, så en Investeringsøkonom har selvsagt dette. Har skrevet om det flere ganger også, blant annet her. Har du ikke månedlig sparing bør du skaffe deg det. Du kommer aldri til å angre.

I år har månedssparingen i sin helhet gått i fondet DNB Nordic Technology, som investerer i teknologiaksjer globalt. Fondet har en sterk historikk, og forvaltes av et dyktig forvaltningsteam som har vært med siden starten. Jeg kommer til å fortsette å legge månedlige innskudd inn i dette fondet også til neste år.

 

Trading & Investments opp 22,23%

En liten del av min portefølje har jeg allokert til skikkelige risikoinvesteringer. Man må ha det litt moro også. Denne porteføljen har ikke vært aktiv i mer enn ca 2 måneder, men allikevel generert en OK avkastning. I denne porteføljen er jeg rent opportunistisk og handler mye derivater og tradingprodukter. Som ansatt i svensk meglerhus har jeg 1 måneds bindingstid på å ta gevinster, så helt kortsiktig trading blir det ikke.

Alt i alt har mine investeringer i 2014 hatt en OK utvikling med en samlet verdistigning i området 20-22%. Jeg har investert helt i tråd med de prinsipper jeg har omtalt i en rekke blogginnlegg på Nordnetbloggen, og i videoinnslag på youtube.

Hvilke fond og enkeltaksjer man måtte like å ha er opp til den enkelte, men jeg har ikke lagt skjul på hva jeg selv foretrekker og det har gitt en som forventet god avkastning i 2014. Jeg kommer til å følge samme struktur og investeringsprinsipper fremover i 2015. Det er en enorm mengde interessante investeringsmuligheter lett og billig tilgjengelig i det internasjonale kapitalmarkedet. Dette benytter jeg meg av, og oppfordrer alle andre til å gjøre det samme. Hvorfor ikke?

 

Ønsker God Jul og Godt Nyttår til alle, og måtte 2015 bli et godt investeringsår!

 

_________________________________

PS: Mine innlegg er ment å gi informasjon og innsikt, og er ikke å tolke som en direkte kjøps- eller salgsanbefaling. Posisjoner man tar i markedet må tilpasses den enkelte type investor/sparer. Les gjerne også Sparevettreglene og Investorvettreglene for mine anbefalinger på investoradferd. For alle mine innlegg og kommentarer, følg meg på Twitter@KarlNordnet

Bør noen du kjenner også lese dette innlegget? Bruk linkene under for å dele det videre.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
09.01.2015 20:59

Hei Karl Oscar, synes det er spennende at du investerer i en S&P500 ETF. Kan ikke dere legge til flere slike alternativer i deres ETF spareavtaler? Akkurat nå er det kun iShares sin ETF i Euro som er tilgjengelig. Bra, men kan bli mye bedre!