Vil du gå av tidlig, må du spare!

Syv av ti ønsker å gå av med pensjon før man er 65 år, altså før det som tidligere var offisiell pensjonsalder. Etter pensjonsreformen så er man berettiget til å ta ut hel eller delvis pensjon fra fylte 62 år, men det blir da flere år å fordele pensjonspengene på. En av tre nordmenn ønsker å gå av mellom 63 og 65 år. En av fire svarer at de vil gå av mellom 60-62 år, mens en av ti vil gå av før fylte 60 år. Kort sagt, du har mest lyst til å gå av tidlig.

Mange vil ha mulighet til å gå av med AFP ved 62 år, men dess tidligere du går av dess dårligere blir utbetalingen din. Hvis du vil være fulltidspensjonist før det som tidligere var offisiell pensjonsalder, så må du spare privat for å opprettholde lønnen din. Det man får utbetalt fra folketrygd og tjenestepensjon vil bli mindre for de aller fleste enn lønnen de hadde før de gikk av med pensjon. I tillegg har du jo som pensjonist mye mer fritid å bruke penger på, så kan det medføre at mange drømmer for pensjonstiden ikke kan bli realisert.

Min oppfordring er at du legger unna noen hundrelapper i måneden fra så tidlig som mulig i yrkeskarrieren. Dersom du allerede er godt voksen, så er det bedre å begynne enn å la være!

Mvh

Sissel

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer