Vi ser i lys i mørket

Kjære blogg –  long time no see! Etter en god juleferie har vi nå returnert til bloggen, men energisk en noen gang. Nytt år, nytt oss og nye penger å tjene! Vi har startet året godt, og forventer å ha samme trend ut konkurransen. Vi har ladet batteriene og gjort det vi kan for å stille sterkest mulig på startstreken. Det ser vi resultater av allerede. Utviklingen så langt i år har vært fin, men intet mindre enn forventet.  

 

FLEX LNG UPDATE 

 Etter vi kjøpte oss inn i FLEX i slutten av Oktober må vi si oss fornøyd med utviklingen så langt. Vi har pr dags dato 25% avkastning, og sitter rolige i skuta. Slik som LNG markedet er nå, er vi sikre på at utviklingen kommer til å fortsette. Med Kinas økte import og rater som stiger til nye høyder hver dag kan dette bare gå en vei. Kina har økt sin import av LNG med 45% i år, og den generelle konsensusen i markedet er at dette kommer til å fortsette. Kina gjennomfører en strategisk omlegging rundt om i hele landet, der de går fra kull til LNG. Man kan diskutere grunnen til dette, men det generelle politiske bildet viser at Kina ønsker å bli mer miljøbevisste. FLEX sin posisjon i LNG markedet er også ekstremt positivt, med gode muligheter for å tjene penger. Nå som 2017 går mot slutten ser vi frem mot 2018, og FLEX starter året fint med leveringer av nye skip i Q1 ’18.  Vi var innom Höegh, men fant fort ut at vi skulle holde oss til FLEX og følte dette var et bedre selskap å sitte i.  

 

Flere av meglerhusene har også tatt opp dekningen på FLEX, med SEB sitt nye kursmål på 18kr og en oppside på 50%. Både DNB og Arctic operer med kursmål omkring dette. Dovre Forvaltning med Stig Myrseth tok også inn FLEX i sin portefølje for fjorten dager siden, og tok nylig Awilco LNG inn i varmen i tillegg. Det forsterker våre analyser om at LNG kommer til å se en fin utvikling.  

 

DNO 

I det siste ser det ut som markedet har fått opp øynene for DNO, og endelig er det flere som ser de grunnleggende verdiene i selskapet. Bare den siste tiden har de steget med omkring 20%. Mye av dette skyldes betalinger fra det omstridte området i Kurdistan kombinert med en betydelig økning av produksjonen i samme område. Dette kombinert med en økning i oljeprisen fører til bedre marginer, og høyere fortjeneste. Selv om det er knyttet noe risiko til selskapet, mener vi dette er en sterk kandidat og at risikoen er overvurdert. Bare de siste innbetalingene har styrket denne påstanden, og aksjen reagerer kraftig. Vi ser på DNO som en trygg kandidat – og ser frem til videre børsoppgang.  

 

NEL  

Når vi kommer til NEL har det ikke skjedd stort siden sist. Selskapet holder seg stabilt, uten store signinger – noe som er litt atypisk NEL. Dette kan være en indikasjon på at selskapet er i gang med en etablering, og at vi ikke er like avhengige av nyheter som tidligere. Som følge av presset på fornybar energi og føringen av en klimavennlig politikk er det flere som velger å gå over på alternativt drivstoff. Spesielt i Asia ser man effekten av dette. Kia, Hyundai og Toyota leder veien for hydrogenbiler, noe som er ekstremt gode nyheter for NEL. I tillegg kommer andre tidligere ukjente hydrogenaktører slik som Volvo på banen og leker med tanken om hydrogendrevne biler. Dette er med på å utvikle markedet betydelig, og er søt musikk i NEL sine ører.  

 

Norwegian 

Styret bestemte seg for kort tid siden å ta NAS inn i porteføljen, noe som viste seg å være en genistrek. I påvente av gode trafikktall for desember forventet vi en økning i aksjen – men hadde ingen anelse om hvor mye. Trafikktallene for desember 2017 steg med 12%, tall som i seg selv er utrolig bra. Det ble bare enda bedre da det viste seg at tallene kom fra den store utenlandssatsingen de har gjort, noe som nå viser seg å gi resultater. Nyhetene ble videre underbygget senere i uken da SAS la frem sine tall, noe som indikerte en negativ utvikling for SAS. Dermed ser vi igjen Norwegian sin utrolige vekst, og hvilke resultater det har gitt. Dette kombinert med endra flere langdistanseruter gjør at vi i styret kjøper oss en billett – og er klar for en eventyrlig reise.  

 

Til slutt kommer vårt kjæreste barn: Patriot One. I løpet av den siste tiden har PAT steget rundt 30%. Vår eneste forklaring er at folket nå har fått opp øynene for hvilket utrolig selskap dette er, og vi er takknemlige. Etter mange gode nyheter uten reaksjon ser det ut som markedet reagerer, og starter å prise selskapet korrekt. Vi mener riktignok at det er langt fra riktig, men på bedringens vei. Terror og vold har aldri før vært mer synlig i dagens globaliserte samfunn enn tidligere, noe som påvirker hvordan dagens bedrifter og institusjoner må sko seg i møte med framtiden. Vi mener at PAT sitter på teknologien som kan være løsningen for mange av dem. Styret har ikke fått mye nattesøvn ved å være eksponert i denne volatile aksjen, men vi mener at det er denne typen aksjer som kan utgjøre forskjellen på gull og femteplass i skoleduellen 

 

Salg:  

 

DETEC:  

Etter en kort tid i porteføljen velger styret å ta farvel med våre finske venner i Detec. Etter nye vurderinger har vi funnet ut at markedet ikke priser aksjen på samme måte som det vi gjør, og vi må se oss nødt til å begrense tapet. En sterk kronekurs gjør det også lite attraktivt å holde aksjer i utenlandsk valuta, noe som skaper et høyere usikkerhetsmoment i aksjen. Syvennyksessä, detec!  

 

B2 Holding:  

 Etter å ha sittet i B2H i lang tid anser styret seg fornøyd med avkastningen vi har fått. B2Holding hentet i årsskiftet inn frisk kapital i obligasjonsmarkedet. Styret anså dette som en svært positiv nyhet som kunne medføre en rekke nyheter om nye porteføljekjøp. Nyheter fikk vi. Rundt årsskiftet kom det nyheter om porteføljekjøp i milliardklassen i Hellas og Kypros. Dessverre fikk vi ikke den reaksjonen fra markedet som ønsket, eller som vi mener kursen fortjener. Når markedet ikke reagerer på så store nyheter mener styret at vi må vente på neste kvartalsrapport (24.02) før vi ser noe mer action i aksjekursen. Inntil den tid velger vi å ta andre lodd i aksjemarkedet. Men vi har enda ståltro på Olav Z Dahlens prosjekt!  

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer