Vi har de billigste fondene på aksjesparekonto!

Har du fått med deg at Nordnet har de billigste fondene på aksjesparekonto i en undersøkelse som Forbrukerrådet har gjort?

Finansportalen / Forbrukerrådet har beregnet kostnadene de ulike bankene tar for forvaltning og flytting av aksjesparekontoen. Undersøkelsen viser at for et sparebeløp på 200 000 kroner utgjør gebyrforskjellene mellom den dyreste og billigste aksjesparekontoen over 20 000 kroner over 10 år.

Vi hjelper deg med å flytte aksjer og fond.

De aller billigste fondene får du i Nordnet

Undersøkelsen omfatter både forvaltningsgebyrer i de billigste fondene innenfor tre utvalgte kategorier samt eventuelle flyttegebyrer dersom kunden velger å flytte fondene til en annen leverandør. Ser vi kun på forvaltningsgebyrer i de tre fondene som Finansportalen har lagt til grunn for undersøkelsen er Nordnet aller billigst!

Topplasseringen skyldes at Nordnet er den eneste aktøren som tilbyr gratis indeksfond, nemlig Nordnet Superfondet Norge. Her subsidierer faktisk Nordnet kundene sine, ved at Nordnet betaler forvaltningskostnadene i dette fondet.

– For mange kunder er billige indeksfond å foretrekke fremfor aktive fond. Med indeksfond er du sikret markedets avkastning minus et lite forvaltningshonorar, sier Nordnets spareøkonom Bjørn Erik Sættem.

Historien viser at de fleste aktive aksjefond har problemer med å slå indeksfond, siden kostnadene er høyere – og forvalterne ikke klarer å skape tilstrekkelig meravkastning til å ta igjen kostnadsforskjellen.

– Men noen aktive fond og forvaltere har vist at de klarer å slå indeksfondene i lange perioder, og mange kunder ønsker å lete etter disse vinnerfondene, forteller spareøkonomen.

Se også: Aktive fond slår indeksfond på Oslo Børs – men taper mot indeksen globalt.

Tar betalt for å flytte aksjefond og aksjer til nytt selskap

I undersøkelsen fra Finansportalen kommer ikke Nordnet helt på topp totalt sett. Det skyldes at vi tar flyttegebyrer dersom kundene velger å flytte verdipapirene fra Nordnet til et annet selskap. Vi tar selvsagt ikke betalt når kunder flytter til Nordnet. Det vil si at så lenge du er kunde i Nordnet betaler du ikke disse gebyrene.

– Vi og en del andre selskaper tar disse flyttegebyrene fordi vi bruker tid på å flytte fond og aksjer til et nytt selskap. Prisene er satt etter selvkostprinsippet. Vi kunne selvsagt kuttet disse kostnadene, siden vi har tradisjon for å ikke ta gebyrer, men da ville i praksis andre lojale kunder betale disse kostnadene i form av dårligere betingelser, sier spareøkonomen. Han understreker at eksisterende kunder ikke betaler noen gebyrer utover forvaltningsgebyrer i selve fondene og kurtasje ved kjøp og salg av enkeltaksjer.

Her kan du lese hele saken på Forbrukerrådet.no og hvordan de har gjort beregningene.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer