Gå til hovedinnhold

Vart du skræmt no?

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Historiens mest varslede korreksjon i aksjemarkedet har omsider inntruffet. Det er nesten som vi puster lettet ut. Foreløpig er skadevirkningene begrenset og mange påstår til og med at vi er over det verste. Ikke vet vi.

«Synderen» denne gangen er obligasjonsmarkedet, der vi gjennom de siste månedene har sett gradvis høyere renter, spesielt i USA. Så lenge bakteppet var en struttende amerikansk økonomi på skattetestosteron, gikk dette bra for aksjemarkedet, men mandag 5. februar var det brutalt slutt. Nervøse aksjeinvestorer trykket på salgsknappen. Renten var visstnok blitt for høy.

Vi prøver i dagens grafpakke å beskrive de siste ukers hendelser og konstaterer ellers at verdens største rentespekulant, den norske boliglånskunden, har fått en påminnelse om at renter faktisk kan stige.

Ellers er det èn meter snø på Fløyen. Stinn av sjøltillit etter sykkelarrangementet i fjor høst lanserer vi derfor Bergen som vertskap for neste Vinter-OL. Høydepunktet blir kunstløp på Skansedammen.

Ha en kritthvit helg.

Se også HOLBERGGRAFENE

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer