Gå til hovedinnhold

Valutaeffekter

Hvis du føler frustrasjon over styrken i markedet, må du endre innstilling eller smøre deg med tålmodighet. Aksjeprisene i Europa har ikke begynt å bli tullete enda, og klarer ECB det de har satt seg til å gjøre, vil det blåse opp indeksene fra dagens nivå. I tillegg er vi midt i en historisk sterk periode for aksjer.

EURUSD er på nivåer vi ikke har sett før, og selv om det er en ønsket bevegelse fra sentralbanken, kan det få større konsekvenser. Husk at amerikanske varer nå blir tilsvarende dyrere, men europeisk industri bli billigere. Det skal i følge Mario Draghi gjøre Europa mer konkurransedyktig, og presse inflasjonen høyere. Se f.eks på prisingen av IPhones, som steg 20% på nyåret over hele Europa, inkludert Norge.

Forretningsmessig vil det bli slik at amerikanske selskaper kan kjøpe norske og europeiske selskaper til billigere pris. De er også flinke til å bruke slike fordeler, og kanskje det store temaet i år blir aggresiv M&A aktivitet. På den annen side, vil de store amerikanske selskapene som Apple, Google, Facebook osv. slite med lavere inntekter fra salg i EU, og at de har pengene sine i Irland. Når Obama i tillegg ønsker å introdusere ny lovgivning for å få disse pengene hjem, kan de i ytterste konsekvens bli truet til å kjøpe seg dollar til ufordelaktige kurser.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer