Gå til hovedinnhold

Nye åpningstider for børshandlede produkter på Nasdaq

Fra og med 2. september ble åpningstidene for handel av børshandlede produkter notert på Nasdaq First North utvidet. Dette er en gladnyhet for deg som vil handle Mini Futures eksponert mot råvarer, indeks og aksjer også etter at de nordiske børsene har stengt.

Tidligere i år åpnet Nasdaq opp for morgenhandel i børshandlede produkter, hvilket medførte at disse kunne handles allerede fra klokken 08:15 om morgenen. For å matche den økte etterspørselen og praksis på det europeiske markedet forlenger de nå handelstidene ytterligere med kveldshandel frem til klokken 20:00.

Etterspurte åpningstider

Siden starten i 2017 har Nordnet Markets og børshandlede produkter økt i popularitet og våre kunder har lenge etterspurt muligheten for å kunne handle likvide aktiva etter den norske børsens åpningstider. Eksempel på aktiva som er likvide etter nordiske børsers åpningstider er:

  • Råvarer som olje og gull
  • Utenlandske aksjer listet i for eksempel USA
  • Amerikanske indekser, for eksempel S&P 500, Nasdaq 100 og DAX

Nasdaqs nye åpningstider for børshandlede produkter i Norden:

  • 08:15-20:00 CET Norske produkter på Nasdaq First North Sweden (Mini Futures)
  • 08:15-20:00 CET Stockholm
  • 08:15-20:00 CET København
  • 08:15-20:00 CET Helsinki

I Norge er kun Mini Futures fra Nordnet Markets notert på Nasdaq First North Sweden og får nye åpningstider.

Hva er børshandlede produkter?

Børshandlede produkter er en snarvei og en mulighet til å eksponere seg mot instrument som ellers kan være dyre eller vanskelig å handle som privatperson. Produktene har en rekke ulike egenskaper, noen gir avkastning når det underliggende instrumentet stiger i verdi, andre når det faller. Enkelte produkter har en fastsatt løpetid, andre ikke. Det finnes også muligheter til å handle med og uten gearing.

Både avkastningsmulighetene og risikoen skiller seg markant i de ulike alternativene. Det er svært viktig at du setter deg inn i hvordan de ulike produktene fungerer før du kjøper dem.

Se også: Hva er egentlig status i oljemarkedet?

Se også: Hvordan tjene på stigende gullpriser?

Dette er Nordnet Markets

Produkter innen Nordnet Markets omfatter Bull & Bear, Mini Futures og Unlimited Turbos i hele Norden med produktnavnet NORDNET på slutten. Med gearing opp til x20, kan du handle kurtasjefritt* over 1000 NOK i ulike indekser, råvarer og aksjer over hele verden.

Her kan du lære mer om Nordnet Markets.

*Produktene er kurtasjefrie hvis du legger en ordre på nordnet.no eller via noen av våre handelsapplikasjoner, for eksempel Infront der verdien på ordren er høyere eller lik 1 000 NOK/SEK/DKK eller 100 EUR. Telefonordre via meglere og/eller ordre under 1 000 NOK/SEK/DKK eller 100 EUR belastes kurtasje som beskrevet i Nordnets gjeldende prisliste.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer