Ut med KID og inn med KOMP, samt Q1-tall fra AKSO

Forrige uke byttet vi ut Kid til fordel for Komplett Bank. Vi er fortsatt positive til KID, men i og med at dette er en konkurranse med snarlig sluttdato ser vi bedre muligheter for KOMP på kort sikt.

Vi har ved flere anledninger skrevet om KOMP siden børsnoteringen i høst. Da ble det trukket frem at forbrukslånsbanken har god lønnsomhet (ROE over 20%) samtidig som at selskapet prises veldig lavt på multipler. Av konsensusestimatene har KOMP en P/E 2019 på 5,9 og P/E 2020 på 5,0. Vi ser den lave prisingen som en god kjøpsmulighet.

Selv om selskapet er billig priset på multipler, har ikke kursutviklingen den siste tiden vært noe å skryte av. Aksjen er ned rundt 10 % i år, og handles nå for 17 kroner. Vi mener mye av dette skyldes negativ oppmerksomhet i media og overdreven frykt for reguleringer. Se vårt tidligere innlegg «NOFI eller KOMP?» for flere detaljer rundt dette.

KOMP har for øvrig sluppet sine Q1-tall, som var noe under konsensus grunnet lavere vekst og høyere kostnader. Likevel ser det lovende ut for at selskapet skal innfri forventningene for året sett under ett.

KVARTALSTALL FRA AKSO

Aker Solutions har hatt en oppgang på rundt 40% siden vi tok den inn i høst, og har dermed vært vår beste aksje hittil i årets konkurranse.

AKSO slapp sine kvartalstall forrige uke, og rapporten viste enda et kvartal med solid ordreinngang. Ordreinntaket ble nesten doblet sammenlignet med samme kvartal i fjor, med nye ordre på totalt 8,64 milliarder kroner. Ordreboken er nå i 37,55 milliarder, som er den største ordrereserven de har hatt siden Q1’16. AKSO leverte også godt på ordreinntak i Q4’17, men konsernsjef Luis Araujo poengterer at det blir vanskelig å opprettholde størrelsen på ordreinngangen resten av året, og at dette kommer til å fluktuere. Det nevnes videre at de ser gode muligheter til å vokse videre internasjonalt.

På grunn av det store ordreinntaket oppdaterer selskapet guidingen for 2018 med en topplinjevekst på nesten 10% (slår forventningene med rundt 3%), og en underliggende EBITDA-margin på rundt 7,1%. De ser også større tegn på at markedet er i bedring, spesielt i offshore Norge hvor man ser en økning i aktiviteten og i brownfield-segmentet hvor selskapene fokuserer på optimalisering av produksjon fra eksisterende felt. De påpeker derimot også at utsiktene fortsatt er usikre.

Selv om justert EBITDA kom inn på noe skuffende 384 millioner (406 ventet), ligger fokuset på god ordreinngang og videre god guiding i et marked som gir tegn til bedring. Vi beholder derfor AKSO i vår portefølje.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer