Usikkerhet i Midt-Østen og Nord-Afrika. Ferie i Thailand.

Mens opprør og usikkerhet har spredt seg i Nord-Afrika og Midt-Østen har undertegnede vært på ferie i Thailand. Til tross for 28 grader, sol og sommer har jeg ikke klart å logget fullstendig av fra aksje- og fondsporteføljen min, eller det som har preget markedet i februar. Thailand var for øvrig et av de beste aksjemarkedene i verden i 2010, og mange investerte i aksjefond med fokus på Thailand i fjor. 

Uroen i Nord-Afrika og Midt-Østen har selvfølgelig preget utviklingen i februar, men med unntak av oljeprisen så har ikke utslagene i kurser vært så ekstreme som nyhetsbilde kanskje kan gi inntrykk av til tider. Allikevel er markedet som helhet, og vi merker det spesielt på alle våre private kunder, i en slags alarmtilstand. Det er mange som følger utviklingen tett, og som er veldig spente på den videre utviklingen. Urolighetene har så langt ikke bidratt til noen større atferdsendring for verken våre private aksjeinvestorerne eller fondssparerne. Blant våre private aksjeinvestorer er det et knapt nettosalg av aksjer i februar. Den økte oljeprisen har løftet Statoil til den mest kjøpte aksjen, men vi finner for øvrig olje- og oljeserviceaksjer både på kjøps- og salgssiden. Fondssparerne fortsetter å kjøpe aksjefond og selge rentefond, og pengene ser ut til å finne veien hjem til Nordiske markeder til fordel for fremvoksenden økonomier.

De fem mest kjøpte aksjene i februar var:

  1. Statoil
  2. Subsea 7
  3. Yara
  4. Polarcus
  5. Orkla

De fem mest kjøte fondene i februar var:

  1. Warren Wicklund Norge
  2. DnB NOR Global Indeks
  3. Storebrand Verdi
  4. Odin Offshore
  5. Alfred Berg Høyrente

mvh//Anders

Anders Skar
Anders Skar
Norgesjef Nordnet

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer