Budet på UMS utgår – hva bør du gjøre?


Dette innlegget er skrevet av tidligere investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund.

Everbridge kom med et bud på Unified Messaging Systems (UMS) på 1.37 kr kontant nylig. Budet er betinget 90 % aksept. Jeg fikk en oppdatering av selskapsledelsen i går og hvis de skulle havne like under 90% tror jeg Everbridge vil forlenge fristen for å skaffe de siste akseptene.

UMS gikk på børs i fjor og selskapet mente selv at tidspunktet var riktig med hensyn til en veldig spennende pipeline. Men som selskapet påpeker har ting tatt lenger tid enn ventet. India har vært positivt, og Singapore landet de akkurat. Men når man jobber med landbasert befolknings varsling sier det seg selv at den politiske risikoen er høy. Det er lange prosesser og i mange tilfeller er det vanskelig å spå når man kan høste fruktene.

Når budet kom så valgte styret å akseptere det fordi de mente at på dagens tidspunkt er dette den beste prisen markedet vil betale for teknologien.

Det store spørsmålet blir nå hva du som aksjonær skal gjøre.

Jeg har en krystallklar oppfordring. Gjør et av de to følgende valgene:

  1. Selg aksjene på 1.36 kr og få pengene nå
  2. Send inn aksept og få 1.37 kr

Ettersom selskapet ligger an til å få over 90 % aksept, vil man kunne oppleve en lang og slitsom reise ved å ikke foreta seg noe som helst. Da vil Everbridge via rettslig prosess tvangsinnløse deg, men dette er noe som kan ta flere år! Og er du ekstra uheldig går Everbridge konkurs i mellomtiden og man sitter igjen med svarteper. Du vil uansett ikke få mer enn 1.37 kr uansett hvordan man vrir og vender på det, så det er bare og bestemme seg for om man er fornøyd med 1.36 kr eller sende inn aksept og få 1.37 kr.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer