Kl 16.10: Ulike scenarioer etter ECB

I morgen kommer den etterlengtede pakken fra Mario Draghi & Co, og hvis de mot formodning utsetter den ytterligere, er jeg redd vi selger av og går i en større korreksjon. Nok om det, vi tar utgangspunkt at de leverer i morgen, og da kan det være en interessant øvelse å se på tradingmulighetene. Jeg vil ikke anbefale å kjøpe/shorte i forkant, da bevegelsen i etterkant kan bli så rask og voldsom at man sliter med å execute selv enkle stoplosser. 

1. ECB leverer en knallsterk pakke på $1 trillion++. Markedet kan stige raskt, og man føler allerede man har betalt mye kun få minutter etter nyheten har kommet. Da står man der med lommene fulle av aksjer, mens tilsiget av mørke tanker rundt “sell the news” gjør seg gjeldende. Ser man på toneangivende indekser som DAX indeksen i Tyskland har denne steget 10% fra bunnen denne måneden, og det er klart at det ligger masse forventninger i disse kursene til stimulipakken. Det kan godt være at en rask spike opp vil være anledningen mange ser etter for å selge seg ut.

2. ECB skuffer med en mindre pakke enn hva markedet forventer. Det kan skape en rask nedgang på børsene. Dette er dog det scenarioet jeg liker best. Hvis markedet skreller av på en påtatt skuffet investormasse i morgen, kan man kanskje plukke inn litt longposisjoner. Det går nok ikke lange tiden før alle innser at det faktisk kommer til å strømme likviditet inn i europeiske finansmarkeder uansett størrelse, og da skal ikke aksjemarkedet falle i nevneverdig grad. Først ned, og så påfølgende to måneder med oppgang? Ja. takk.

Få med dere Heidar Engebret sitt grundige innlegg om BW LPG på Nordnetbloggen. Ratene i dette markedet har vært sterke i et par års tid, som følge av shale utvinningen i USA. Der har gassprisene falt, noe som skapte en arbitrasje å sende det til andre destinasjoner, med VLGC (very large gas carrier) skip. Oljeprisfallet har bidratt til å lukke de gode marginene i denne handelen, men Heidar skisserer opp et scenario der BW LPG kan tjene inn 30% av markedsverdien sine før 2016/17. Som forfatter skriver; Det er sjelden man kan kjøpe markedslederen til rabatt.

Oppdatering kl 16.10: Ikke lenge etter at jeg hadde publisert innlegget over, kom det en lekkasje fra ECB på størrelsen og varigheten på stimulipakken. Ryktet sa $50 milliarder i kjøp hver måned i 20 måneder. De starter i Mars med kjøp av statsobligasjoner hos de ulike europeiske nasjonene. Kort tid etterpå, sier kilden til Bloomberg at dette kun var et forslag til ECB styret.

Det er egentlig ikke så viktig om dette ryktet var korrekt eller ikke, for det var mer interessant å se hvordan markedet reagerte. Instinktivt steg aksjer, men møtte på selgere høyere opp. Det som var overraskende var at EUR/USD steg. Denne skal egentlig falle ut av sengen ved en stor og kraftig stimulipakke, mens det motsatt skjedde. Det betyr at aktørene kanskje hadde ventet seg noe mer.

Jeg ville vært forsiktig med å kjøpe markedet på en spike høyere i morgen, og følg med på EUR/USD

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer