Gå til hovedinnhold

Ukesrapport (UKE 15) – Børsgruppen Aktie

Generelt:
Forrige uke ble preget av mange hendelser. Oppkjøps-rykter florerer rundt Norwegian aksjen, Facebook-sjefens høringer i kongressen og handelskrigen mellom USA og Kina er bare noen av eventene som har preget markedene i det siste. Vi i børsgruppen følger jevnt med, samtidig som vi leter etter investeringsmuligheter disse hendelsene skaper.

NANO:
I porteføljen har vi denne uken valgt å bli kvitt Nordic Nanovector (NANO). Nedtrapping av denne høy-risk posisjonen var noe vi hadde besluttet som følge av at selskapet har hatt operasjonelle problemer samtidig som de har vært for optimistiske med deres tidslinje. Aksjen er også i en fallende trend. Tapet vi tar på denne posisjonen har svekket porteføljen, men dette var en risiko vi var innforstått med før vi gjorde investeringen.

AVANCE:
Vi er fortsatt positive til Avance Gas (AVANCE) selv om ratene har svekket seg. Aksjen har falt litt tilbake, men selskapet handles tett opp til Net Asset Value som gjør at nedsiden er begrenset. Det er vanskelig å si hvor mye ratene kommer til å bedre seg i nærmeste fremtid, men vi er veldig positive til aksjen sett på et langsiktig perspektiv. Mye av grunnen til at ratene har latt vente på seg, kan forklares av at det har vært en relativt kald vår og vinter i USA. Dette har ført til at totalt gass-inventar i statene har vært ganske lavt, ettersom de har blitt brukt som energi-kilde i landet. Med et lavt tilbud er prisen da høyere sett i forhold til gassprisene i Midtøsten. Inkluderer man kostnaden av frakt med gassprisene fra USA, er det derfor ikke lønnsomt for Asia å frakte gass fra statene.

Vi tror derimot at en relativt høy oljepris vil være et insentiv for amerikansk oljeutvinning. Dette vil føre til at gass-lagrene vil fylle seg, som vil bety at tilbudet vil øke. Med et økt tilbud av gass fra statene, ser vi dermed på muligheter for at Asia vil se det som mer gunstig å importere fra statene, enn f.eks. fra Midtøsten ettersom det vil være billigere. Disse årsakene, inkludert lave ordrebøker for skip i 2019 – 2020 vil føre til et strammere marked, som vil høyne ratene

www.borsgruppen.com

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer