Gå til hovedinnhold

Ukesoppdatering: Verdi NTNU

Gruppebilde

Det har vært en relativt dårlig uke for Verdi NTNU. Vi velger å gjøre tre endringer og erstatter Aker BP, Norbit og Toten Sparebank med henholdsvis AqualisBraemer LOC, Asetek og Norske skog.

Porteføljen vår falt en halv prosent denne uken. Den aksjen med dårligst utvikling var Norske Skog, som vi kjøpte på onsdag og har falt nesten fire prosent siden da. Konsernsjef Sven Ombusvedt har arbeidet hardt for å endre fokuset til selskapet, og Norske Skog tar nå sine første steg inn i bølgepappmarkedet. Ifølge Finansavisen er emballasjeproduksjonen forventet å begynne i fjerde kvartal 2022 i Bruck og i fjerde kvartal 2023 i Golbey. I tillegg har selskapet eierskap i Circa Group, som nylig ble tatt på børs. Ukens fall i Norske Skog kom etter nyheter om en kostandssmell i Cirka Group. Selskapet satser også på nye produkter basert på trefiber under merkenavnene Cebina og Cebico. Vi har verdsatt kjernevirksomheten til Norske Skog til 40% over dagens kurs, og vi mener at de kan være verdt opp til 90% høyere enn dagens kurs hvis nysatsingene deres gjør det bra i fremtiden.

Et annet selskap vi kjøpte er Asetek. Asetek er et selskap som driver med vannkjøling av datamaskiner som sin hovedvirksomhet. Vi har eid Asetek i Veldedighetsfondet vårt i noen måneder, og den har i løpet av det falt kraftig i verdi som følge av problemer med forsyningsskjeden og at de går ut av et niche-segment innen datasentervirksomheten deres. Etter å ha gjort en ny og konservativ verdsettelse av selskapet mener vi at de er klart oversolgt og vi velger derfor å erstatte Norbit med Asetek i Skoleduellen for å beholde en lik andel eksponering mot teknologisektoren. I tillegg øker vi andelen vi eier i Asetek i Veldedighetsfondet.

Til slutt valgte vi også å kjøpe AqualisBraemar LOC (AQUA), som er et konsulentselskap med virksomhet innenfor olje og gass, maritime tjenester og offshore vind. Selv etter et sterkt år på børsen mener vi det enda er oppside i aksjen. AQUA har stort potensiale til å gi mye utbytte fremover ved god inntektsstrøm, lavere kostnader og bedre arbeidskapitalkontroll, samtidig som de har en vekstposisjon innenfor offshore vind. AQUA er i et marked modent for mer konsolidering, og har de siste to årene gjort to oppkjøp til en attraktiv pris, som både gir inntekts- og kostnadssynergier fremover. Flere oppkjøp i tiden fremover kan løfte kursen ytterligere. Vi synes dagens pris er attraktivt.

For å oppsummere har vi som følge av en svak uke gjort flere bytter, og sitter nå med tre nye selskaper vi har større tro på.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Jørn
Jørn
15.10.2021 19:05

Bra dere fikk solgt Norbit dagen før den steg 11% da^^