Ukesoppdatering 44, Mindre Data Mer Flex

Denne uke har vi gjort ett par endringer i porteføljen vår: vi har solgt Data Respons, og valgt å ta inn Flex LNG. Utover endringene så har vi fått servert en del nyheter vi anser positive, fra henholdsvis Nordic Nanovector, og Sbanken (tidligere Skandiabanken). Dette skjer i en uke hvor Oslo Børs fortsetter å sette nye rekorder.

Data Respons tas som nevnt ut av porteføljen. Dette kommer etter å ha observert markedet respondere negativt på at selskapet oppnår en inntektsvekst på 23% Y/Y, som igjen var over analytikernes forventninger på 22%. Vi har fortsatt tro på at Data respons er et godt case på lengre sikt, men ettersom vi ser at den trender nedover, og opplever markedets forventninger til selskapet som urimelig høye valgte vi å ta den ut.

Vi valgte da å plukke opp Flex LNG. Den begynner å se veldig attraktiv ut som et resultat av stigende rater; en trend vi tror kommer til å fortsette. I tillegg til at de sitter på lite gjeld, og et gunstig lån i påvente av levering av nye skip, som ikke tapper selskapet for penger før det er ferdigstilt. Vi tror at den pågående oppgangen i LNG markedet vil tjene Flex godt, og at den derfor er et godt tilskudd til porteføljen.

Videre er det også kommet noen positive nyheter fra selskapene ellers i porteføljen. Først ut kom en oppdatering fra Nordic Nanovector som oppdaterer oss om effektene av pågående kliniske studier av effektene til Betalutin. For oss uten medisinsk bakgrunn kan oppdateringen oppsummeres som at vi fortsetter å se positive resultater, i form av at de har bedre effekt enn nåværende behandlingsmetoder. Det er heller ikke observert noen negative konsekvenser behandlingen. Sbanken har også levert Q3 resultatene sine denne uken, og de fortsetter en god vekst, hvor bunnlinjen øker 7,1% Y/Y. Det spesielt positive som er verdt å merke seg her er en 17% Y/Y vekst når det kommer til utlånte midler. Dette er positivt fordi det vil gi oss en fortsatt oppgang i bunnlinjen på videre rapporter. Kostnadsgraden er også ned fra 39,5% til 38,3%, og ting taler for at den kommer til å fortsette nedover med de økte utlånene i bakhodet. Det virker heller ikke som om de økte utlånene har noen nevneverdige utslag i form av misligholdte lån, så vi anser veksten som sunn.

Simen Elstrøm Solberg

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer