Ukeslutt!

USD/YEN kursen har svekket seg til laveste punktet siden November. Dette er en veldig populær risk indikator, og hvor høyere den er jo mer risiko ønsker markedet. En bisarr kurs å følge, men egentlig ikke. Japan har tradisjonelt vært den største handelspartneren til USA i stillehavsregionen. Hver dag går det milliarder av dollar og varer mellom landene. Logisk sett burde det ha vært Kina, men deres valuta er manipulert av myndighetene, og således ikke en reell risk indikator. 

Rett etter Trump sin valgseier gikk den fra 103 til 118. Sammen med “Hindebeburg Omen” (antall nye 52 uker lows, målt mot 52 ukers highs), knekken i bank og tech aksjer, er det lite som tyder på at salgspresset er ferdig. Husk at vi har vært gjennom en periode med historisk lav volatilitet og stigning i aksjemarkedet. De verste fallene kommer uten en spesifikk utløsende faktor, men kommer snikende akkurat slik mediebildet er nå. Hvilken knagg skal man henge denne korreksjonen på?

Få med dere siste #Pengepodden der Anders forklarer hvorfor han har solgt aksjer, og hva som skjer med Songa Offshore og Axactor.

Les også om Norske Hubiit Network i annerkjente TheStreet.com. Den synes jeg var pedagogisk skrevet på et komplekst tema. Hubiit skal lage verdens største markedsplass for opphavsrettigheter (video, bilder, tekst) ved bruk av blockchainteknologi. Selskapet er basert i Bergen.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer