Uke 42 – FLEX LNG og Elkem

Gruppen har ikke foretatt noen endringer i porteføljen i løpet av den siste uken, og sitter således avventende i seilbåten i påvente av medvind.

Gode tider i vente for Flex LNG

I kontrast til den øvrige porteføljen, seiler megi-skipene til Fredriksens Flex LNG til stadighet i medvind. Spotratene ryktes allerede å sluttes på 165,000 dollar – slik blir det penger av. Vi ser ingen skjær i sjøen med det første, og forventer at ratene skal økes ytterligere i de kommende månedene. Ifølge DNB kan ratene gå så langt som til 250,000 dollar, dersom skipene skal lukke arbitrasjen mellom LNG prisene i USA og Asia.

Stabil uke i Elkem, men fortsatt grusomt billig.

Etter en forferdelig periode med nedgang, har Elkem tilsynelatende funnet bunnen på rundt 34 kroner denne uken. Vi finner få aksjer på Oslo Børs mer attraktive enn denne juvelen. Konsernsjef i Elkem, Helge Aasen uttalte denne uken til finansavisen: «Det er godt mulig det kan bli det beste året noensinne i år». Optimismen Aasen uttrykker er i kontrast med aksjekursens utvikling den siste tiden, som sannsynligvis bærer mer preg av dagens makrobilde enn av selskapets fundamentale forutsetninger. På tross av urolighetene på makronivå, tviholder vi på aksjene i porteføljen, og ser frem til tredje kvartalsrapport 24. oktober.

Kim Surdal

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer