Uke 39 – Sterk børs, sterk portefølje

Det er nå gått halvannen uke siden Skoleduellens start, og Børsgruppen UiAs portefølje har sammen med Oslo Børs vist styrke i perioden. Siden startskuddet har børsen lagt på seg rundt 3.80%, mot vår portefølje som foreløpig er opp 3.90%. Vi valgte fra konkurransens start å være fullinvestert, noe som foreløpig har vist seg som et godt trekk.

Porteføljen vår er siden den gang uendret, og består for øyeblikket av følgende selskaper: Elkem, Veidekke, FLEX LNG, DNO, Sparebank 1 SMN, Sparebank 1 SR-BANK og Nordic Nanovector.

Elkem og DNO er to vi synes er spesielt billige, og vi har merket oss en særdeles lav P/E hos Elkem. Vi mener Elkems størrelse, vekst og fremtidige direkteavkastning rettferdiggjør høyere multipler. Elkem har nytt fordelen av å ha en stor kinesisk eier, og har i den forbindelse fått fotfeste i det kinesiske markedet for silisium- og silikonbaserte materialer. Elkem er med det havnet på «den rette siden» av tollsatsene, og en trenger ikke se lengre enn til REC Silicon for å se konsekvensene av å havne på feil side er.

DNO handles på lave cash flow multipler, og har den seneste tid lagget oljeprisen i utvikling. Selskapet vil i dag tjene inn hele sin markedsverdi gjennom operating cash flow på mellom 5 og 6 år. Det er naturlig at aksjen vil handle med en Kurdistan-rabatt gitt områdets historikk, men denne rabatten mener vi har vokst seg til å bli større enn den skal være. Vi venter derfor på en reprising av DNO, som vi mener burde handle på cash flow multipler som bedre gjenspeiler deres peers.

Det er også besluttet å investere i to sparebanker, da utsiktene for rentehevinger stadig blir bedre. Denne uken er det, i tråd med våre forventninger, besluttet av både Sparebank 1 SMN og SR-BANK at de hever boliglånsrenta. I tillegg har bankene historisk hatt en lav beta, som vi mener er med på å gjøre porteføljen tryggere skulle vi se et plutselig børsfall.

FLEX LNG bedriver befraktning av flytende naturgass over de syv hav, og med masse ny kapasitet og etterspørsel på vei inn, ser det ut til at alt av nybygg og ledige skip blir absorbert av markedet. Fraktratene er i dag like sterke, om ikke sterkere, enn hva de var på toppen i fjor vinter. I tillegg er spreaden i LNG-priser mellom Øst/Vest større enn på lenge. Med et vidåpent arbitrasjevindu og sterk sesongmessig etterspørsel etter råvaren ser vi derfor konturene av et stramt marked i vinter. FLEX LNG har høy eksponering mot spotmarkedet, og er følgelig vårt top pick i sektoren.

Fredrik Dybwad

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer