Uke 15 – Begivenhetsrik uke

Den siste uken har ikke lidd noen mangler på begivenheter. Styret i Nordic Nanovector har vist toppsjef Luigi Costa døra, Mark Zuckerberg er blitt grillet i Kongressen og Arne Fredly har kuppet Hunter Group og bestilt opptil 7 supertankere og med det blitt medlem av rederiklubben. Midt i alt dette har vår portefølje vist styrke, og er opp over 5% siden forrige gang. Hovedindeksen har bevegd seg i grønt terreng, samtidig som man i horisonten nå kan skimte en mulig løsning på den eskalerende uenigheten mellom USA og Kina.

Økende ordkrig og tollsatser har de siste ukene slått ned over markedet, og der indeksene ser ut til å stoppe på snittene sine, har nyhetene lagt en klam hånd over shipping. Der vår portefølje inneholder shippingaksjen FLEX LNG, er tollsatser og mulig handelskrig i våre øyne langt mer alvorlig for andre deler av næringen.

Tørrlast er den del av markedet som vil bli hardest rammet av amerikanske tollsatser på kinesiske varer, og i våre øyne LNG-shipping ikke i like stor grad. Storforbruker Kina får i dag det meste av sin naturgass fra blant annet Australia og Qatar, slik at FLEX LNG og de andre i bransjen vil kunne dra nytte av en økende kinesisk appetitt, i tillegg til en sterk vekst i amerikansk skifergassproduksjon.

Vi gjentar dermed vårt positive syn til LNG, og med flere terminaler nær ferdigstillelse vil det fremmes et behov for tonnasje som vil overskride det tilgjengelige i markedet. LNG fraktratene, og med det også rederiene, opplever for tiden en sesongmessig nedtur, og har falt fra rundt $85 000 per dag på toppen til i dag $40 000 per dag. Dette mener vi i Børsgruppen UiA nå er i ferd med å snu, noe som understøttes i tirsdagens (10.04.) investorpresentasjon hos GasLog.

Det ble på kveldstid den 4. april annonsert at administrerende direktør i Nordic Nanovector, Luigi Costa, måtte ta sin hatt og gå. Dette skjedde som et resultat av flere aksjonærers misnøye med selskapets, og sjefens, kommunikasjon ut til markedet. Costas avgang ble bestemt ved gjensidig enighet ham og styret i mellom. Aksjonærene markerte sjefens avgang ved å sende aksjen opp over 30% den påfølgende dag, og selv om den har falt litt tilbake, er Nordic Nanovector markant opp siden kunngjørelsen.

Helt til slutt er også Arne Fredlys sensasjonelle tanksatsing verdt et par linjer. Etter å ha kuppet Hunter Group (tidligere Badger Explorer), kom meldingen om 4 VLCC nybyggskontrakter (samt opsjoner på ytterligere 3) som lyn fra klar himmel. Det er ingen tvil om at kjendisinvestoren har gjort en fremdragende avtale med disse kontraktene, og ved å overføre disse til aksjonærene fremstår dette som en meget attraktiv deal for alle parter. Med tilnærmet ingen driftsrelaterte kostnader og et offisielt formål som investeringsselskap, vil det være særdeles spennende å følge utviklingen til selskapet fremover. Verdiøkningen på nybyggingskontraktene er allerede på flere hundre millioner kroner, og en skal ikke se bort i fra et senere salg med stor profitt. Det er bare å gratulere Aksjegruppen HiOA med en god analyse og timing i forbindelse med sitt kjøp av Hunter Group.

Fredrik Dybwad

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer