Uke 14 – Kontraktsdryss for Archer

Den siste uken utviklet vår portefølje seg negativt, bidratt av fall i blant annet Nordic Nanovector og Flex LNG. Vi valgte tidligere å selge Borgestad og kjøpe flere aksjer i Altai Resources. Dog, den siste uke ble det ikke utført noen endringer i Børsgruppens beholdning.

På tirsdag ble det meldt om en kontrakt i størrelsesordenen 6mrd tildelt brønnselskapet Archer, hvor selskapet fikk tildelt 12 av 18 oppdrag. Det ble på forhånd spekulert i at Archer kom til å miste kontrakter Archer fikk for to år siden til Odfjell, men selskapet kom meget sterkt ut av runden, og seilet opp som den klare vinneren. Archer vant kontrakter sammen med anerkjente selskap som Odfjel Drilling og KCA Deutag. Archer og Statoil har et godt samarbeid, og Archer har i løpet av de siste fire årene boret 23% av Statoils brønner globalt. Etter kontrakten står Archer med en markedsandel på 67% av faste installasjoner i Nordsjøen.

Dette er naturligvis meget positivt for Archer, og vil bidra til å styrke topplinjen i kvartalene fremover. Selv om resultatet 4. kvartal var negativt, generer selskapet godt med cash og betaler ned på gjelden. Sammen med andre eiendeler, blant annet Quintana (notert på NYSE), ser vi på Archer som sterkt underpriset på dagens nivå.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer