Turbulente tider på børsen

Med OSEBX ned 1,6 % og S&P500 ned over 8% i uke 6 tyder det på at det kan bli turbulente tider i aksjemarkedet fremover. Børsklubben UiT har dermed gjort flere strategiske omveltninger i porteføljen for å møte utfordringene på best mulig måte. Vi har solgt oss mye ned – og byttet ut – flere aksjer. I starten av uken gjorde vi også noen meget kortsiktige investeringer i ProMIS Neurosciences og Patriot One Technologies for å utnytte volatilitet i aksjene.

ProMIS Neurosciences

Vi diskuterte lenge om vi skulle ta denne aksjen inn i porteføljen og det var lenge uenighet om dette selskapet passet inn i vår risikoprofil. Etter å ha sett aksjen stige mangfoldige prosent valgte vi endelig også å hive oss på «hypen». Promis er et biotek selskap som driver med forskning på Alzheimers. PMN310 er et produkt som nærmer seg siste stadiet av forskningen og går forhåpentligvis over på «phase 1» snart. Noe som vil si at forskningen går ut på å finne ut om produktet er trygt å anvende på mennesker. Dette er et av de siste stadiene før man vil kunne lansere et slikt produkt. Skulle dette produktet være vellykket vil det være medisinsk historie som skrives. Skulle PMN310 være en suksess vil det føre til en enorm vekst i inntjening for selskapet. Det er denne «hypen» vi i Børsklubben kastet oss på. Vi satt derimot kun i selskapet noen timer da aksjen gikk 40% dagen vi kjøpte. Det var nok risiko for enkelte og vi tok gevinsten å hoppet av toget.

Vi bemerker at Verdi NTNU kommenterer i deres siste blogginnlegg at vi har brutt reglementet vedrørende hvor høy kontantbeholdningen kan være. Vi har lest gjennom reglementet og noen innrømmelser fra vår side er på sin plass. Det har gått for fort i svingene og vi har rett og slett lest det tilsendte reglementet feil. Vi trodde at det gjaldt en regel om at det var tillatt med 40 % i kontantbeholdning. Imidlertid er det ikke tillatt med mer enn 30% i kontantbeholdning. Det kan se ut til at vi har handlet i strid med reglementet i noen perioder ved omveltningene i porteføljen. Selvsagt gjelder det ikke andre regler nord for polarsirkelen. Vi setter pris på hvor oppmerksomme Verdi NTNU er. Å handle i strid med reglementet er ikke akseptabelt. Dette er svært beklagelig og vi retter dette opp ved første mulighet når børsen åpner.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer