Gå til hovedinnhold

Turbulente markedsforhold gir store muligheter for tradere

Februar måned har vært preget av kraftige børsfall som følge av frykt for eskalering av coronaviruset og ikke minst bekymring for den globale økonomiske veksten. Store svingninger er derimot en fordel for en aktiv trader.

Våre aktive profesjonelle kunder omsatte finansielle instrumenter for 6,3 milliarder kroner i februar. Daglig snitthandel blant de aktive kundene beløp seg på 8800 handler per dag for de norske kundene.

Av den totale handelen på 6 milliarder sto aksjer for 4,3 milliarder kroner. I tillegg til dette var handelen i finansielle derivater, herunder warrants, opsjoner, og forward kontrakter og på over 2 milliarder kroner.

Den mest handlede aksjen var Nel, som ble omsatt for 830 millioner kroner i løpet av februar måned. Man ser også en meget sterk aktivitet i Equinor og Photocure, som har blitt handlet for henholdsvis over 362 og 253 millioner kroner.

– Etter at markedet fikk informasjon om at Covid-19 viruset hadde fått fotfeste i Italia, har vi opplevd store fall på de vestlige børsene. Nå er flere byer og opptil 50 000 italienere satt i karantene. Dette kan potensielt skape store ringvirkninger på økonomien og markedet frykter nå at dette skal skje i de store økonomiene som Tyskland, Storbritannia og USA. Om dette fortsetter vil risikoen for en resesjon være stor, forteller Mads Johannesen, inveseringsøkonom i Nordnet.

Februar måned har vært preget av høy aktivitet i yndede «tradingaksjer» som Nel og Photocure og Investeringsøkonomen forteller om uvanlig høye volumer i spesifikke aksjer.

– Til tross for de siste dagers fall er Nel aksjen kraftig opp så langt i år. Handelsvolumet i aksjen har også vært ekstremt i store deler av februar og har flere dager vært omsett høyere enn store børskjemper som Equinor, Mowi og Dnb. Det tyder på en enorm interesse og ikke minst svingninger, som tradere benytter seg av, forteller Johannesen videre.

– Onsdag 19 februar nådde Nel foreløpig «all-time-high» med en markedsverdi på 20 milliarder kroner. Det var på tidspunkter 10 ganger børsverdien til XXL eller like mye som Europris, Norwegian Air Shuttle, Selvaag Bolig og ABG Sundal Collier til sammen, spesifiserer Johannesen.

Spetalen-effekt i Photocure

I tillegg til kjente trader-favoritter som Nel og Equinor ser man også at Photocure har blitt handlet hyppig i februar.

– Etter en fantastisk slutt på fjoråret og ikke minst en strålende start på 2020, har investorene i Photocure fått en ordentlig kilevink den siste uken. Aksjen har generelt voldsomme svingninger både opp og ned, og skal man være investor i disse aksjene må man tåle og håndtere risiko. I følge aksjonærlistene har Øystein Stray Spetalen kjøpt seg opp i Photocure i løpet av februar måned, men med den siste tids nedgang kan det godt være at han er ute igjen nå, avslutter Johannesen.

Omsatt verdipapir Omsatt NOK
NEL 830440 750
EQUINOR ASA 362890 594
Photocure 250 678 469
Frontline 193 666 216
Aker BP 182530 354
Avance GAS 167900 811
Rec Silicon 162134 703
Norwegian Air Shuttle 140 100 727
Xact (Derivat) Bear 128 943 323
Norsk Hydro 119265 037

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer