Gå til hovedinnhold

Trosset fallende oljepris

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Bedre kvartalsresultater enn ventet veide opp for fallende oljepris, og Hovedindeksen steg 1,6 prosent i juli.

Oljeprisen hadde det største kursfallet i løpet en måned på ett år i juli. Energiaksjene fulgte oljeprisen ned, og Energiindeksen var den svakeste sektorindeksen med et kursfall på 5,3 prosent.

Materialer var den sterkeste sektoren i juli. Med Norsk Hydro i spiss steg Materialerindeksen 10,9 prosent. Forbruksvarer og forsyningsselskaper hadde også en bra måned. Schibsted, Kid, Ekornes og XXL sørget for at Forbruksvarerindeksen steg 5,8 prosent, mens Hafslund trakk opp Forsyningsindeksen 9,6 prosent.

Aksjeomsetningen var lav i juli. Det ble i gjennomsnitt handlet for 3,3 milliarder kroner fordelt på 75.300 handler hver dag sist måned. Dette er en nedgang på 6,2 prosent målt i kroner sammenlignet med juli i fjor. Hittil i år er den daglige snittomsetningen på 4,4 milliarder kroner fordelt på 98.700 handler.

Hovedindeksen hittil i år:

Sektorindeksene hittil i år:

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer