Tredje måned på rad med kursoppgang

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Med energiaksjer i spiss steg Hovedindeksen 4,9 prosent i april.

Mens stigningen har vært ganske beskjeden i de foregående måneden, var kursoppgangen i april den største siden oktober i fjor.

Stigende oljepris løftet energiaksjene. Ledet an av Statoil, Subsea 7, Seadrill, DNO og en rekke andre oljesmurte aksjer steg Energiindeksen 10 prosent i april.

Finansaksjer gjorde det også bedre enn resten av aksjemarkedet. DNB og Storebrand var med på å dra Finansindeksen opp 7,3 prosent. Industriindeksen hadde også en bra måned, med en oppgang på seks prosent. Norwegian bidro mest til dette løftet.

Sjømataksjene tok seg en pust i bakken. Etter sterk kursstigning tidligere i år, og historisk toppnotering 6. april, falt Oslo Børs Seafood Index tre prosent i april. Trass i dette er indeksen opp 16,3 prosent hittil i år. Til sammenligning har Hovedindeksen falt 0,7 prosent siden nyttår.

Sektorindeksene hittil i år:

Sektormai

April var en forholdsvis rolig måned omsetningsmessig. Det ble omsatt aksjer for 4,3 milliarder kroner fordelt på 96.200 handler i gjennomsnitt hver dag i april. Sammenlignet med april i fjor var det en nedgang i antall handler på 10,7 prosent og 15,7 prosent målt i kroner. Hittil i år er den daglige omsetningen på 4,7 milliarder kroner og 108.000 handler, som er opp henholdsvis 1,8 og 6,1 prosent fra i fjor.

hitoriskekurser

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer