Treasure og andre investeringer

I uken som har passert har det vært lite action i UiAs portefølje, vi har ikke sett det verken nødvendig eller ønskelig å gjøre endringer til tross for volatiliteten i markedet. Som poengtert ved siste ukes innlegg føler vi at det er en svært begrenset nedside i de fleste selskapene i porteføljen. Vi har derfor ikke store tiltroen til at vi løper noen nevneverdig fare for større tap med den nåværende sammensetningen.

Til torsdag kommer Treasure ut med sin 4.kvartals rapport. Den kan forventes å ytterligere belyse vårt grunnlag for å ha kjøpt den, og grunnen til at vi syntes at den fortsatt et solid kjøp. Vi har skrevet om Treasure i tidligere innlegg, men raskt oppsummert er Treasure et holdingselskap som holder en enkelt post i selskapet Hyundai Glovis. Nøkkelinformasjonen her er følgende: Treasure er verdsatt til ca. 3,17 millarder NOK, en tilsvarende bit av Hyundai Glovis (12,04%) som Treasure sitter på er verdsatt til ca. 4,43 milliarder NOK på den koreanske børsen. For å forenkle det ytterligere, om prisen fra den koreanske børsen hadde gjenspeilet seg i Oslo ville Treasure stått i ca. 20kr per aksje, opp drøyt en 38% fra dagens kurs på 14,4kr. En får dermed en solid utbyttebetalende aksje til et solid avslag ved å eie den gjennom Treasure. (Disclaimer: Disse tallene er selvfølgelig påvirkelige av forholdet mellom NOK og KRW, samt endringer i prisingen på begge selskapenes børsverdi. Likevel har Glovis ligget i intervallet 30-50% over Treasure siden inntaket til porteføljen. Tallene er hentet 13.02.18).

Vi kan også kort nevne at vi er svært spente på resultatet av reguleringen i Quebec. Det har vært tatt opp en del i senere tid, spesielt de seneste uttalelser fra Olje- og Energi minister Carr i Canada er noe vi har bitt oss merke i. Han snakket på generell basis positivt om å utvinne naturressurser i Canada. Noe som kan slå svært godt ut for vår eksponering i Altai.

Videre ønsker jeg å komme med en oppfordring til spesielt alle småsparere: Forstå hva det er dere putter pengene deres i. Hvilken risiko er du eksponert for ved å kjøpe dette selskapet, og om denne eventualiteten inntreffer, hvor stor er nedsiden din? Hold deg for god til å kun se på enkeltes meninger om lovende fremtidsutsikter, alle selskaper har en risiko, bli kjent med din!

Oppfordringen kommer i lys av VIX og XIV sine voldsomme endringer, samt en tidligere kommentar av Peter Warren gjort i forbindelse med overnevnte produkter: «Folk aner ikke hva de putter pengene sine i[..]». Vi burde alle etterstrebe oss nok kunnskap om det vi kjøper, til at vi med hånda på hjertet kan si at den kommentaren ikke er beskrivende for oss.

Med det ønsker jeg dere alle en god vinterferie for de det gjelder.

Simen E. Solberg

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer