Travleste måned noensinne

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Aksjehandelen har aldri vært så livlig som i oktober. Store kurssvingninger bidro til at det ble satt ny rekord i antall handler.

I gjennomsnitt ble det gjennomført 131.503 handler hver dag i oktober. Dermed ble den gamle rekorden på 120.800 handler fra august 2011 grundig slått. Den daglige aksjeomsetningen målt i kroner endte på 5,8 milliarder kroner, som er den høyeste siden 2011.

Sammenlignet med oktober i fjor er antall handler opp 81 prosent mens kroneomsetningen har steget 64 prosent.

Aksjeomsetningen måned for måned

Store kurssvingninger

Store kurssvingninger gir høy aktivitet, og kursbevegelsene var sjelden høye i oktober. Hovedindeksen falt 4 prosent i oktober, som er det største kursfallet i løpet av en måned siden juni i fjor. På det meste var imidlertid Hovedindeksen ned 12,6 prosent siden september til det laveste nivået hittil i år. Siden nyttår har Hovedindeksen steget med 6,6 prosent.

Ser vi på de daglige kursbevegelsene i oktober, ble vi servert den verste dagen siden våren 2012, med et kursfall på 2,82 prosent 2. oktober, og den beste dagen siden høsten 2011, med et kurshopp på 3,89 prosent 17. oktober.

Hovedindeksen måned for måned i 2014

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer