Topp 5 mest kjøpt og solgt i 1. halvår

2018 har så langt vært et år med mange begivenheter. Her får du en se topp 5-listen på kjøp og salg av aksjer og fond hos Private Banking-kundene våre det første halvåret. Generelt sett er det som vanlig børsnoterte selskaper som er mest populært, men vi ser også stor interesse i fond. Investeringer i børsnoterte fond (ETF) har også økt interesse.

Vil du finne ut mer om handel i ETFer, har vi en gjennomgang her: Innføring i handel med ETFer

Topp 5 aksjer

Norske aksjer dominerer listen over mest kjøpte aksjer blant Nordnets Private Banking-kunder i første halvår. I listen er både oljeservice-, aluminium- og finanssektorene representert. Subsea 7 er mest kjøpt, noe som kan vise til optimisme rundt oljeprisen fremover. Norsk Hydro har gått ned ca. 23 % i år, og prisen på rundt 50 synes å friste kundene våre.

Mest nettokjøpt, første halvår 2018:

 1. SUBSEA 7 S.A.
 2. NORSK HYDRO
 3. GJENSIDIGE FORSIKRING
 4. B2HOLDING
 5. YARA INTERNATIONAL

Også på listen over mest solgte aksjer først halvår er flere bransjer representert. Fire av aksjene på listen har hatt en sterk oppgang det siste halvåret og det virker som at mange har valgt å ta ut gevinst på disse. Samtidig kan det se ut til at troen på Protector Forsikring er nedadgående.

Mest nettosolgt, første halvår 2018:

 1. AKER BP
 2. PROTECTOR FORSIKRING
 3. NORWEGIAN AIR SHUTTLE
 4. MARINE HARVEST
 5. TGS-NOPEC GEOPHYSICAL COMPANY

Listene viser aksjene som er mest nettokjøpt og -solgt blant Private Banking-kunder hos Nordnet. Statistikken er fra 01.01.2018 til og med 30.06.2018.

Topp 5 fond

Nordnet Superfondet Norge ligger på toppen av mest kjøpte fond. Vi ser også at to obligasjonsfond er på topplisten, mens globale indeks- og pensjonsfond selges. Er det mange langsiktige investorer som sikrer seg mot en eventuell nedgang i høst?

Mest nettokjøpte fond, første halvår 2018:

 1. NORDNET SUPERFONDET NORGE
 2. KLP AKSJEGLOBAL INDEKS V
 3. KLP KREDITTOBLIGASJON
 4. FORTE OBLIGASJON
 5. FORTE NORGE

Mest nettosolgte fond, første halvår 2018:

 1. DNB GLOBAL INDEKS
 2. SKAGEN KON-TIKI A
 3. DNB TEKNOLOGI
 4. NORDEA NORGE GLOBAL
 5. SKAGEN GLOBAL A

Listen viser mest nettokjøpte og -solgte fond fra 01.01.2018 til og med 30.06.2018.

Norges største fondsutvalg

Alle fondene i listen kan handles på våre fondssider. Der kan du velge blant over 600 norske og utenlandske fond. Ønsker du hjelp til å sette sammen en fondsportefølje kan du prøve fondsrådgiveren vår.

Har du en fondsportefølje stående hos en annen aktør kan du flytte den til en aksjesparekonto hos oss – vi hjelper deg naturligvis med flyttingen. Ta kontakt med oss på privatebanking@nordnet.no.

Vi ønsker dere alle en riktig god sommer fra det nye Private Banking-teamet. Her vil det være folk på jobb hele sommeren og bare ta kontakt hvis det er noe du lurer på.

Hilsen,

Sverre Jordbakke, Finn B. Jor og Carl Frederic Malo

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer