Tirsdag Kl 22.00: Full gass igjen!

OSEBX toppet ut på 458 i går morges, og ligger 1.5 punkt fra akkurat nå. Hvis det ikke kommer noen overskrifter som skremmer traderne tilbake til nøytral, vil indeksen fint løfte seg til en ny høy. Her må man kjøpe mens man kan!

Seismikk er selvfølgelig i vinden i dag, etter sterk guiding fra TGS som er opp neste +7%. Dagens tradingmulighet lå i Dolphin, som også presenterte en sterk tro på inneværende år. Aksjen handlet godt volum under 7.50 kroner, før den løftet til 7.72 kroner. Årvåkne tradere kunne dra inn noen prosenter ved å være sterk i troen. Hva tror jeg videre? Jeg ser ingen grunn til at sektoren ikke skal fortsette å outperforme markedet. Når det først løsner, vil det tiltrekke seg nye penger, og nå sier jo selvskapene selv at de kommer til å gjøre det bedre i år.

Norwegian falt tilbake etter sterke trafikktall, og jeg mistenker at selskapet vil møte motstand som følge av sterk oljepris. Hvis råolje løfter seg sammen med verdens aksjermarkeder, kan det gå ut over selskaper som NAS og RCL.

OPPDATERT KL 16.00.

Monsanto tallene var bra, og det er derfor ingen overraskelse at YARA er relativ sterk i forhold til markedet. Seismikk stenger nær dagens høyeste notering, og det underbygget teorien om at det er penger på vei inn i sektoren.

De europeiske børsene fikk seg en knekk i sted, da det gikk rykter om negradering av fransk gjeld. Det er litt skuffende at det momentumet på oppsiden lar vente på seg, men det har kun gått en handelsdag siden toppnoteringene.

Kommer tilbake i kveld med en ny oppdatering. Følg med.

OPPDATERT kl 22.40: 

Alcoa la frem tall som var forventet, og de klarte dermed ikke å overraske analytikerne som de har vært flinke til tidligere. Husk også at estimatene er kuttet -20% de siste fire ukene, så tallene de “traff på” var lave. Halmstrået optimistene klamrer seg til er at realiserte aluminiumspriser for selskapet var ned 2.1% år over år, men  opp 4.6% det siste kvartalet.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer