Nordnet Market Insider – AT&T kjøper Time Warner

Dette innlegget er skrevet av tidligere investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund.

AT&T kjøper Time Warner

AT&T sitt kjøp av Time Warner for $85 milliarder er en seriøs trussel for Netflix. Netflix gjorde nettopp en obligasjon på $800 millioner, nettopp for å finansiere sin egen vekst. Netflix har ikke noe annet valg enn å kjøre på med å lage egne serier og filmer for å beholde kundene. Spørsmålet blir jo når skal aksjonærene få glede av veksten i form av inntjening? Time Warner eier HBO, CNN og Warner Bros. film studio som lager serier og filmer. Med AT&T sitt nettverk innen TV og trådløse internettløsninger er det ingen tvil om at de ser store synergier som vil styrke AT&T sitt innhold til kundene. Dette kan sette kjepper i hjulene for veksten til Netflix. Og med P/E som er skyhøy på 3-400 tallet, tåler ikke selskapet mye skuffelser før aksjen kan falle dramatisk. Jeg hadde blitt nervøs hvis jeg var aksjonær i Netflix på bakgrunn av dette oppkjøpet.

Oljeprisen

Oljen falt i går etter uttalelser fra Irak om at de ønsker å bli holdt utenfor en avtale om produksjonsfrys fra Opec. Dette svekker helt klart troverdigheten til avtalen.  Irak, som Opec sin nest største produsent, står for 4,7 millioner fat hver dag. Irak sier de trenger alle inntektene de kan få for å nedkjempe IS, men sier de kan fryse på septembernivå, som var rekordhøyt på 4,78 millioner fat. I tillegg skal muligens Iran, Libya og Algerie holdes utenfor avtalen. Dermed kan effekten av avtalen avta. Markedet er jo mest redd for økningen fra nettopp Libya og Algerie. Skulle ikke Opec klare å levere noe den 30. november tror jeg troverdigheten og tilliten til dem blir fullstendig borte, og kan føre til at oljen faller.

Les Link

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer