Gå til hovedinnhold

TGS-NOPEC mest kjøpte aksje i april måned

Etter nok en god måned i aksjemarkedet, selger private banking-kunder aksjer for over 100 millioner kroner. Dette kommer etter flere måneder med nettokjøp av aksjer.

Våre private banking-kunder omsatte aksjer for 1,5 milliarder kroner i april, og netto ble det solgt aksjer for 107 millioner kroner. TGS NOPEC troner på toppen over de mest kjøpte aksjene, med et nettokjøp på 22 millioner. Aker BP topper salgslisten, med et nettosalg på 64 millioner kroner.

Børsmåneden april var øvrig preget av kvartalstall på Oslo Børs. April måned endte til slutt opp 2 prosent. Selv om inntjeningsestimatene på forhånd har vært guidet ned nesten 4 prosent, har de fleste selskapene levert bedre enn forventet i Usa, noe som har bidratt til nye «all-time-high’s» på verdens børser. foreløpig har inntjeningssesongen her hjemme bydd på blandet drops. Våre kunder har i april måned kjøpt store stabile råvareselskaper, samt fortsatt å tro på Bjørn Kjos sine planer i Norwegian. På salgssiden blinker forsikring og oljeselskaper seg ut som soleklare kandidater.

Aksjestatistikk april

Mest kjøpteMest solgte
TGS-NOPEC Geophysical Company Aker BP
Norwegian Air Shuttle Gjensidige Forsikring
Norsk Hydro Storebrand
Hexagon Composites Olav Thon Eiendomsselskap
Petroleum Geo-Services NEL
DNB DNO
American Shipping Company Spectrum
Questerre Energy Corporation Equinor
Lerøy Seafood Group BW LPG
Golden Ocean Group Orkla

Private Banking-fondskunder vekter seg ned i Norge og opp i IT-fond

Våre Private Banking-kunder nettosolgte aksjefond i april. Spesielt aksjefond som investerer på Oslo Børs ble solgt, mens teknologifond er på kjøpstoppen.

Private Banking-kundene nettosolgte fond for 5 millioner kroner i april. Aksjefond ble solgt for 25 millioner, kombinasjonsfond ble kjøpt for 9 millioner og rentefond ble kjøpt for 12 millioner.

I april gikk Private Banking-kundene våre motsatt vei av retailkundene: Private Banking-kundene nettosolgte aksjefond, mens retailkundene fortsatte å kjøpe.

Begge kundesegmentene har blitt mer skeptiske til norske aksjefond, men beholder troen på teknologifond, fremgår det av fondsstatistikken.

Hele tre norske aksjefond ligger på topp 10-salgslisten: FORTE Norge, Alfred Berg Gambak og Pareto Investment Fund. I tillegg er ikke Nordnet Superfondet Norge på topplisten blant de mest kjøpte fondene, som er normalen.

–Dette kan tyde på at både våre private banking- og retail-fondskunder mener Oslo Børs er fullpriset, og at de ser større potensial andre steder, som IT-sektoren.

Det mest kjøpte fondet i april blant våre PB-kunder var nemlig et teknologifond: JPM US Technology. På topplisten finner vi også Franklin Technology. DNB Teknologi finner vi litt lenger ned på kjøpslisten.

–Dette er tre fond som har ligget i avkastningstoppen i flere år, med over 20 prosent årlig avkastning som normalen, så man kan neppe argumentere med at IT-aksjer er lavt priset. Men IT er en megatrend, noe man neppe kan si om oljesektoren, som veier tyngst på Oslo Børs.

Fondsstatistikk april

Mest kjøpte: Mest solgte:
JPM US Technology FORTE Norge
FORTE Obligasjon Delphi Nordic
Fondsfinans High Yield Alfred Berg Gambak
FIRST Globalt Fokus Pareto Investment Fund
DNB Global Indeks Fondsfinans Kreditt
Holberg Global Nordea 1 – Latin American Equity
Landkreditt Utbytte ODIN Finland
Holberg Kreditt BGF World Technology
ODIN Eiendom Landkreditt Extra
Franklin Technology KLP AksjeGlobal Indeks

Se forrige måneds private banking-statistikk: Til tross for max-problemer så kjøper private banking-kundene Norwegian.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer