Tesla

Ingen aksjer har vært så spennende å følge de siste årene som Tesla. Striden mellom optimistene og pessimistene har vært påfallende, og aksjen har til tider vært den mest shortede på Wall Street. I går drepte Elon Musk de fleste shortere i et spektakulært show.

Optimistene har hele tiden argumentert for vekstselskapet, teknologiutvinningen, den integrerte fornybarsatsningen med solpaneler, batteri og elbiler. Markedet har også vært enige i at selskaper med spennende teknologi og høy vekstfaktor, vil fortjene en helt annen multippel enn gamle bilselskaper med legacy systemer. Pessimistene har derimot pekt på den hinsides multippelen selskapet faktisk handler til. PE 68 for 2018. De trenger kontinuerlig påfyll av penger og har en enorm operasjonell risiko ved bilproduksjonen. Allikevel ser det ut til at Elon Musk vinner.

Tidligere i uken annonserte nemlig Tesla at Saudi Arabia går inn med $2 milliarder. Det satte fart på aksjen men det skulle komme mer.

I går ettermiddag kom denne tweeten, som de fleste i min feed trodde var tøys. Flere spekulerte i om mannen var blitt gal. Det de kanskje ikke har fått med seg er at amerikanske SEC anser Twittermeldinger som lovlig kommunikasjonsmiddel av selskapsinformasjon. (Dvs. det må ikke meldes andre steder for at det er offentlig).

Deretter publiserte Tesla et dokument på hjemmesiden sin der dealen ble forklart i detalj. De ønsker å ta selskapet av børs, og de som ønsker å selge nå får $420 per aksje, opp 20% fra daværende aksjekurs. De som ønsker å være med videre kan bli sittende, hvis du ikke er short da, da må du dekke deg inn fordi du ikke kan sitte short et privateid selskap.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer