Gå til hovedinnhold

Tesla på topp for 2. dag på rad

Tesla toppet vinnerlistene på Wall Street for andre dag på rad, godt hjulpet av oppløftende leveransetall i andre kvartal. En rekke elbil-selskaper har overrasket med god tall i Q2

Denne morgenrapporten er ment som generell informasjon og skal ikke tolkes som investeringsråd. Hensikten er å gi leseren innsikt i verdensøkonomien og finansmarkedene for å fremme forståelse og kunnskap om disse områdene. Se utfyllende disclaimer.

Morgenrapport – onsdag 3 juli.

  • Vi tror Oslo Børs åpner opp 0,2%, eller innenfor intervallet [-0,1, 0,5]%.

Vår spådom som er utarbeidet av Roger Berntsen – analytiker i Nordnet, klokken 07.04 i dag, er ment for edukativt formål og baserer seg på utviklingen i de globale finansmarkedene etter forrige handelsdag (historiske tall), deriblant S&P 500 futures som er opp 0,5 % siden Oslo Børs stengte tirsdag, DAX futures som er opp 0,3 %, oljeprisen som er ned -0,2 % og USDNOK som er ned -0,3 %. Kursdrivende nyheter (resultater el.) fra selskapene som inngår i Oslo Børs er ikke hensyntatt i spådommen.

Roger Berntsen har eierinteresser i følgende selskaper nevnt i denne rapporten; Tesla Inc.

Wall Street

  • De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA og RUSSELL 2000) steg 0,5 prosent i snitt i går.
  • Tesla Inc (10,2%), Paramount Global (5,7%), ON Semiconductor Corp (5,4%), toppet vinnerlisten blant selskapene som inngår i S&P 500 indeksen.
  • CF Industries Holdings Inc (-3,5%), Tapestry Inc (-3,5%), Incyte Corp (-3%), endte på bunn.

Tesla toppet vinnerlistene på Wall Street for andre dag på rad, godt hjulpet av oppløftende leveransetall i andre kvartal. En rekke kinesiske elbil-selskaper har overrasket med gode tall i det siste. Hvorvidt dette kan være et vendepunkt for sektoren som har slitt i flere kvartaler på rad, gjenstår å se. Børsindeksene i USA, med Nasdaq-indeksen i spissen, steg alle i går. Nok en gang var det “Magnificent 7”-aksjene som dro lasset. Eneste unntak var Nvidia som falt 1,3 prosent.

Asia

  • De største indeksene i Asia (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) er opp 0,6 prosent i snitt onsdag morgen.

De asiatiske investorene lot seg inspirere av tirsdagens opptur på Wall Street, og sendte børsene i regionen oppover onsdag. Mange venter nå på resultatsesongen for andre kvartal. Det store spørsmålet er om selskapene nok en gang klarer å levere bedre enn analytikernes eller markedets forventninger.

De fire resultatsesongene i året, som finner sted i april, juli, oktober, og januar/februar, er avgjørende perioder hvor børsnoterte selskaper offentliggjør sine kvartalsvise økonomiske resultater. Disse sesongene gir viktig innsikt i selskapenes prestasjoner, økonomiske trender og markedets tilstand. Resultatene påvirker investorers og analytikeres strategiske beslutninger, skaper markedets gjennomsiktighet, og kan forårsake betydelige markedsreaksjoner basert på om selskapene overgår eller ikke møter forventningene.

Renter, valuta og råvarer

  • Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 86,63 dollar per fat.
  • 1 USD koster i skrivende stund: 10,67 NOK; 10,57 SEK; 6,94 DKK og 0,93 EUR, mens 1 EUR koster: 11,5 NOK; 11,36 SEK og 7,46 DKK.
  • Rentekurven i USA er invertert (toårs renten, som står i 4,75 er høyere enn tiårs renten, som står i 4,44).
  • De langsiktige inflasjonsforventningene i USA, målt gjennom 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE), ligger på 2,3 prosent, mot Federal Reserve sitt mål på 2 prosent (Kilde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Ferske oljelagertall fra USA (API-tallene) bidro til å sende oljeprisen oppover i går. Ifølge det amerikanske petroleumsinstituttet falt oljelagrene i USA med 9,1 millioner fat, noe som var vesentlig mer enn forventet. Det er mulig at kjøresesongen i USA, som nå er i gang, kan bli bedre enn tidligere antatt.

Kjøresesongen i USA, også kjent som “driving season,” refererer til perioden fra Memorial Day (siste mandag i mai) til Labor Day (første mandag i september). Dette er tradisjonelt den tiden på året hvor amerikanske forbrukere kjører mest, ofte på grunn av sommerferier og økt fritidsreising.

Kilde: Rådata (renter, valutakurser, råvarepriser, indekser og aksjekurser) er hentet fra Infront.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer