Telenor drar børsen til nær 800 poeng

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

25-Oct-2017
* Hovedindeks +1%
* Telenor +5% etter EBITDA over forventning, Nye forbedringer
* Hydro +2%: Lavere enn ventet, men sterk alu-etterspørsel
* Storebrand +0,9%: Bedre enn ventet, kjøper Skagen og Silver

OSLO, 25 okt (Reuters) – Telenor overasker nok en gang med bedre tall enn ventet onsdag og leder børsen til ny rekord.

Hovedindeksen nærmer seg 800 poeng med pluss 1,0 prosent til 798,5 poeng, sammenfallende med et byks i Telenor på 5 prosent til 173 kroner.

Telenors EBITDA løfter seg 5,5 prosent til 13 milliarder kroner i tredje kvartal og mot ventet 12,5 milliarder kroner.

Inntektene er derimot hakket under forventningene, og kostnadskuttene på 400 millioner kroner i kvartalet er hovedårsaken til overraskelsen.

EBITDA-marginen kommer inn på 42 prosent og Telenors finansdirektør Jørgen Arentz Rostrup sier at det ventes mer kutt i fjerde kvartal, og han er således rimelig trygg på at EBITDA-marginen for året havner i øvre sjikt av guidingen på 38-39 prosent.

Telenor har så langt i år kuttet 1.900 stillinger og har allerede nådd målet om 1 milliard kroner i kostnadskutt for 2017.

Vekst, effektivisering og forenkling som følge av digialisering er mantraet til Telnor nå, og eventuelle oppkjøp, som det har kapasitet til med en voksende pengebinge, ligger lenger ned på prioriteringslisten.
– Det er helt opplagt at vi kikker rundt… men akkurat nå så gjør vi disse tingene, sier Rostrup med referanse til Telenors fokus på effektivisering og forenkling, samtidig som Telenor skal vokse organisk.
– 2017-guidance opprettholdes, men ser nå konservativt ut på EBITDA, kommenterer Arctic Securities til tallene.

Storebrand slår også forventningene og kjøper I tillegg opp Skagen Fondene for 1,6 milliarder kroner og Silvers forsikrinsportefølje for 500 millioner kroner.

Aksjen stiger 0,9 prosent.

Største vinner er Fred. Olsen Energy med 27 present til 19,3 kroner, og selv om riggrederiet snart er uten beskjeftigelse på samtlige sju rigger, ser markedet lysere ut.

Det er nå sterk økning i forespørsler og kontraktsaktivitet i Nordsjømarkedet, kommenterer Fred. Olsen Energy.

Presset på dagrater ventes også å bli redusert selv om det trolig blir færre lengre kontrakter slik det var på toppen I årene før 2014. Orkla er på minussiden med 0,9 prosent etter kvartalstall selv om de er litt bedre enn ventet.

Handelsbanken ser kun for seg marginale estimat-endringer etter tallene.

Hydro på sin side stiger 2 prosent til tross for at det er hakket på nedsiden av forventningene. Her skuffer bauksitt-divisjonen, mens primærmetall er marginalt over. [nL8N1MZ54J]

Samtidig løfter Hydro etterspørselsutsiktene for 2017 til 5-6 prosent vekst fra tidligere 4-6 prosent, og sier markedet er i balanse.

Dette sees da også på aluminiumsprisene som nå noteres til 2.161,5 dollar per tonn, som er det høyeste siden 2013.

Kepler Cheuvreux mener det kan være et oppsidepotensial I estimater gitt den siste tidens oppgang i både aluminium- og alumina-priser.

Torsdag kommer en ny tung resultatdag med bade Statoil, TGS, PGS, DNB, Gjensidige og Norwegian Air.

Statoil legger på seg 0,6 prosent støttet av at oljeprisen drar seg opp 8 cent til 58,4 dollar per fat i London. Også PGS, Norwegian og DNB stiger, mens TGS og Gjensidige peker ned.

De fleste lakseaksjene har også en ny rød dag og her ligger fokus på at prisene faller.

(Reporting By Ole Petter Skonnord, editing by Terje Solsvik)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer