Teknologien som aldri tok av!

2017 har rett og slett ikke vært biometriaksjene sitt år. Glanstiden var de to foregående årene, da alle trodde at fingeravtrykk skulle forandre sikkerheten på elektronisk utstyr.

Personlig var jeg overbevist om at dette kom på dørhåndtak, bilnøkler, PC og smarttelefoner i så ustrakt gradt at passord og brukernavn ville forsvinne.

Tenk så deilig å kun forholde seg til pekefingeren i stedet for titalls med passord!? Jeg har nå hatt fingeravtrykkfunksjon på mobiltelefonen i to omganger, det vil si cirka to år. Det er enda ingenting jeg bruker den til annet enn å låse opp telefonen, og helt ærlig; de fire sifrene husker jeg utenat.

Det tok liksom aldri av. Er det noe med utrullingen både fysisk og elektronisk? Jeg forstår at man ikke bytter “alle” dørlåsene, fordi det kommer en ny teknologi, men hva med tilgangen til all mulig software? Dette burde være varsellampen som blinket for biometriinvestorene. Adapsjonen kom rett og slett ikke når det gjelder tilgang på programvare. Da blir det kun en fordyrende låsemekanisme på smarttelefonen.

Der fikk de forøvrig konkurranse av FaceID, Apple sin nye software/kamerabaserte sikkerhetsmekanisme, som gjenkjenner ansiktet ditt. Det sender biometriaksjene i utforbakke i dag, men det er ingenting i forhold til de siste to årene.

NEXT har falt fra 180 kroner til 56 kroner.

IDEX fra 10.50 kroner til 6.70 kroner

Fingerprint Cards fra 131 SEK til 32 SEK.

Hvis du tenker at to år er mye, og de nå er i ferd med å snu, kan jeg opplyse om at to år er lenge nok til at asiatiske motparter virkelig kommer på banen.

Den 1. September lanserte Alipay, den største betalingstjenesten i Kina, en funksjon som heter “Smile to Pay”. Alt du trenger å gjøre er å smile til kamera og produktet er ditt. De hoppet visst over fingeravtrykket og gikk rett på ansiktsgjenkjenning.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer