Teknisk analyse av SSC, KVAER og IDEX

Scottish Salmon Group – Siste notering 8,42kr

Som de aller fleste lakseselskapene på børsen har SSC hatt et knallsterkt år med rekordhøye laksepriser og en YTD utvikling på 81,47%. Etter det sterke rykket i sommer falt kursen tilbake til tidligere støttenivåer, hvor det ble dannet en dobbel bunn formasjon. Høsten har vært svært sterk, men på fallende laksepriser har kursen gått inn i en synkende sekundær trend.

Siden slutten av november har kursbildet vært roligere og konsolidert mellom 8,69 og 8,15. Vi finner tydelige støtte ved 8kr, hvor også gulvet i den stigende trenden befinner seg. Kursen har ikke et veldig tydelig motstandsnivå med det første, men får vi et brudd på 8,69 vil dette være en positiv indikasjon. Da er det ikke urealistisk at vi får et drag opp mot 10kr. Dette vil også fylle det fallende gappet som ble dannet i midten av november. Kursen vil da også ha brutt opp gjennom EMA og SMA 20. Ser man på den tekniske indikasjonen MA Cross, kan det se ut som at vi snart får et nytt bullish kryss. Dette vil være en svært positiv indikasjon på at noe større er i vente. Med siste notering 8,42 ligger kursen over 100 dagers glidende gjennomsnitt, som er en positiv indikasjon. Aksjens momentum er heller ikke så verst, noe MACD indikerer ved det nylige bruddet.

Ved ytterligere fall vil et brudd på støttenivået 8 gi et salgssignal. Vi skal da ikke se bort i fra et fall på 15% ned til neste støtte rundt 6,8kr. Dette er et objektiv som også reflekteres til en viss grad i formasjonen descending triangle, som oppstod i starten av november. Dette vil også medføre at den stigende trenden blir brutt og videre fall indikeres.

 

Kværner – Siste notering 11,20kr

Etter fallet ved inngangen av året har Kværner ligget i en sterk stigende trend, preget av få tilbakefall. Selskapet har levert gode tall gjennom hele året, noe som også reflekteres i kursbildet. Kursen har brutt ut av den fallende trenden som har vart siden 2013 og går nå inn i et spennende år.

Med siste notering 11,20 har kursen gått opp mot tidligere toppnotering for året som ligger på 11,50. Kursen har siden midten av oktober konsolidert mellom denne toppen og støtten som vi finner rundt 10kr. Får vi et brudd på støtten indikeres et fall videre ned. 100 dagers glidende gjennomsnitt kan ta i mot, noe den har gjort flere ganger tidligere. Holder ikke denne finner vi gulvet i den stigende trendkanalen rundt 9 tallet. Konsolideringen og rektangelformasjonen vi nå har vært gjennom, gir et objektiv på ca. 12%. Ved brudd på motstandsnivået 11,50 kan vi forvente å se kursen opp mot taket i den stigende trendkanalen. Dette gir et kursmål på ca 13kr i første omgang og vi vil da finne kursen i taket av den stigende trendkanalen.

IDEX – Siste notering 7,25kr

Idex var en favoritt hos mange gjennom hele 2015 med en ekstrem utvikling. 2016 har ikke vært i nærheten av like bra og året startet med et stygt fall på nesten 40%. Kursen begynte å hente seg inn, men gikk inn i en lenger konsolideringsperiode. Denne endte med et brudd på nedsiden av det tydelige støttenivået ved 7,24kr.

Det som gjør Idex ekstra spennende på dette tidspunktet, er den doble bunnformasjonen kursen har dannet gjennom november. Etter bruddet på nedsiden av støtten 7,24 falt kursen ned til tidligere støttenivå ved 6kr. Her snudde kursen og steg opp mot motstand 7,28, men klarte ikke etablere et brudd. Kursen falt med dette igjen ned til 6kr. Her kom selskapet med en skikkelig gladmelding. Fingerprint sensoren Cardinal Q ble brukt i det nye flaggskipet til en mobilprodusent i Taiwan. Dette sendte kursen rett opp mot motstand 7,24, hvor vi nå fikk et brudd på oppsiden.

Med siste notering 7,25 blir det svært spennende å se om støtten holder. Da vil vi få et brudd på oppsiden av 100 dagers glidende gjennomsnitt og den synkende trendkanalen, som er en positiv indikasjon. Den doble bunn formasjonen gir et objektiv på ca 15%. Dette gir et kursmål på rundt 8,3kr i første omgang, men klarer Idex å danne nok momentum skal man ikke se bort i fra at kursen vil gå langt over dette.

Et brudd på nedsiden vil indikere videre nedgang. Det første støttenivået vi da finner er rundt 6,60, hvor vi også finner EMA og SMA 20. Holder ikke disse nivåene er de ikke utenkelig at vi skal ned mot 6 eller gulvet i den synkende trendkanalen.

 

Disclaimer: Analysene over gir ingen garanti for gevinst og skal ikke oppfattes som investeringsanbefalinger. Analysene er mitt syn på hvor man kan forvente å se kursbevegelsene i fremtiden. Formålet er å orientere om interessante nivåer i selskapene, som kan hjelpe andre å ta egne investeringsbeslutninger.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer