Teknisk Analyse av Omnicom Group Inc.

Omnicom Group operer i en sektor og bransje som er i sterk vekst. Dette gjenspeiler seg i den langsiktige stigende trenden, som aksjekursen har vært inne i siden starten av 2009. Det som gjør OMC attraktiv på disse nivåene er hvordan kursen tidligere har reagert ved møte av trendgulvet. Bevegelsene kursen har i dette området kan gi oss gode indikasjoner på hvor vi kan forvente å se OMC i løpet av fremtiden. Vi skal nå se på det tekniske bilde i OMC med et middels til langt handelsperspektiv. For selskapets fundamentale utsikter anbefaler jeg Marcus Hippe sin analyse av selskapet. Denne finner dere her.

(Analysen er skrevet 13.8.17)

Weekly chart. Blå linje MA20, rød linje EMA50, svart linje MA100 og lilla linje MA200

Trender og formasjoner

Med siste notering 77.75 befinner kursen seg i et område med mye støtte. Aksjen har vært inne i en stor stigende trendkanal siden 2009. OMC har også etablert en stigende sekundærtrend innenfor denne. Hva har de til felles? Jo, alle disse sammenfaller nå til et stort støtte område, like under fredagens sluttnotering.

Skulle kursen vise seg å snu ved trendgulvet, har ikke aksjen motstand før 84 området. Her har det gått store volumer tidligere, noe som styrker nivået betraktelig. Dette nivået er midt i en rektangelformasjonen. Denne har blitt dannet gjennom konsolideringsperioden 2016-2017 og har et objektiv på ca. 12%. Skulle aksjen klare å klatre opp mot ATH ved 89 og i tillegg etablere seg over denne noteringen, kan vi anslå et kursmål på rundt 99. Dette ville være en stigning på 27% fra fredagens sluttnotering. Kursen vil da befinne seg rundt taket av den stigende trendkanalen. Dette er naturligvis et mer langsiktige kursmål for aksjen og flere faktorer kommer til å spille inn. I første omgang bør fokuset derfor være på å komme opp mot ATH noteringen ved 89.

Momentum

YTD er kursen ned 8,6%. For at vi skal få en vending i kursen trenger aksjen å få inn nytt momentum for å løfte kursen videre. Ser vi på momentum og trend indikatoren MACD, er det flere elementer å påpeke. Generelt har ikke MACD indikatoren vist seg særlig lønnsom i OMC. Det har vært mange tilfeller av falske signaler som ikke har ledet til noen større gevinster. Men ser vi på aktiviteten i MACD, når kursen har nærmet seg trendgulvet, får vi indikasjoner og ser tendenser av at momentumet tar seg opp. Om dette blir tilfellet denne gangen, er ikke godt å si, men det er absolutt noe man bør holde et øye med.

Vi ser mye av de samme tendensene i RSI diagrammet, som i MACD. Med en RSI verdi på 35, nærmer aksjen seg oversolgte nivåer. Men på lik linje som MACD, er det effekten av sammenfallende signaler som er interessante å plukke opp. I dette tilfellet er det samspillet mellom RSI, MACD og trendgulvet som skaper interessante muligheter.

MACD og RSI i oscillator. De markerte sirklene viser de ulike tilfellene MACD og RSI har signalisert kjøp, når kursen har møtt trendgulvet.

Ved å tegne en signallinje i RSI diagrammet kan vi lage vår egen lille handelsstrategi for OMC. Når RSI verdien faller under denne signallinjen og aksjekursen treffer trendgulvet, skal vi være på utkikk etter kjøpssignal som blir gitt fra MACD indikatorene. Som markert i chartet ovenfor har denne strategien gitt solide gevinster tidligere. Slik situasjonen er nå ser det ut til at vi kan få et lignende scenario i løpet av den nærmeste fremtiden.

Nedsiden og støttenivåer

Til tross for en attraktiv oppside, er det like viktig å se på nedsiden og vurdere denne når man investerer. ”Bull caset” og oppsiden jeg initierer ovenfor, baserer seg på at kursen nå henter momentum ved trendgulvet. Men hva om dette ikke blir tilfellet? Hvor kan vi da forvente å se kursen fremover?

Stolpene til høyre viser nivåene det har gått store volumer. Lilla linje MA200

Skulle kursen vise seg å bryte gjennom de mange støttenivåene i dette området, vil vi se en tydelig endring i trendbildet. En over åtte år lang trend, vil være brutt, samt 200 dagers glidende gjennomsnitt, noe som legger press på sentimentet i aksjen. Det åpnes med dette opp for et fall i aksjen. Benytter vi oss av objektivet fra rektangelformasjonen, kan vi spå et fall på 12%. Vi føres med dette ned til området 70-69. Her har det tidligere gått store volumer, noe som kan øke troverdigheten til området.

Glidende gjennomsnitt

Flere av de glidende gjennomsnittene viser også at situasjonen i OMC er tung om dagen. Kursen befinner seg under både MA20, EMA50 og MA100. I seg selv er dette negative indikasjoner. Ser man på historikken til disse glidende gjennomsnittene, ser vi at de med ulik styrke har fungert som støtte og motstandsnivåer. MA20, som er av det korte slaget har særlig den siste perioden lagt trykk på kursen og fungert som motstand. Slik situasjonen er nå ser det ut til at MA20 vil bryte ned gjennom EMA50. Dette vil være første gang siden 2015. Nå skal det sies at handel bare basert på glidende gjennomsnitt ville ha ført til mange dårlige handler grunnet falske brudd i OMC. Derfor kan de glidende gjennomsnittene i dette tilfellet heller brukes som referanser for sentimentet i aksjen.

Invester i stigende trender

Siden den sterke trenden startet i 2009, har kursen steget hele 180%. Dette er et godt eksempel på hvorfor det lønner seg å investere i selskaper som ligger i stigende trender og hva det kan resultere i. Som nevnt ovenfor vil et brudd på den stigende trenden være negativt for sentimentet i aksjen, men det trenger ikke bety direkte fall og dommedag. Brudd ut av en stigende trend indikerer i bunn og grunn en endring i stigningstakten til aksjen. Vi kan derfor ikke utelukke at selskapet går inn i en periode med ytterligere konsolidering. Men det vil da være viktig at aksjen ikke bryter viktige støttenivåer som 76.

Så hva skal man se etter fremover?

Alt i alt er OMC inne i en svært spennende periode, hvor det skal bli interessant å se hvordan aksjen reagerer på støttenivåene. Er man interessert i å handle aksjen, ville jeg helt klart fulgt med på hvordan RSI og MACD utvikler seg i løpet av de neste ukene. Skulle aksjen snu er det motstand av ulik styrke inne i rektangelformasjonen, men et target på 89 ser jeg ikke på som urealistisk. Bryter kursen ned skal man holde øye med de nivåene hvor det har gått store volumer. Her kan man fort se endringer i kursretningen.

Disclaimer: Analysen over gir ingen garanti for gevinst og skal ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Analysen er mitt syn på hvor man kan forvente å se kursbevegelsene i fremtiden. Formålet er å orientere om interessante nivåer i selskapet, som kan hjelpe andre å ta egne investeringsbeslutninger.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer