Teknisk analyse av Axactor – Er tiden inne for et drag opp mot 3-tallet?

5. mars publiserte jeg en teknisk analyse av Axactor på Facebook gruppen Aksjeforum. Her la jeg særlig vekt på områdene 2,75 og 100 dagers glidende gjennomsnitt. Dette var nivåer som måtte brytes for at videre stigning kunne indikeres. På nedsiden var fokuset på 2,57 og den stigende trenden aksjen var inne i. Ble disse brutt på nedsiden kunne vi få et fall helt ned til 2,2 området. Dette hadde blant annet grunnlag i objektivet ascending triangle formasjonen gav. Nedsiden ble en realitet og Axa falt ned til 2,2 området. Men med siste notering 2,48 har kursen hentet seg en god del inn og har steget ca 15% fra kursen traff gulvet, i den synkende trendkanalen. Er tiden inne for et drag opp mot 3-tallet igjen? I denne analysen ser vi nærmere på Axactor på middels til lang sikt.

Ut i fra det tekniske bildet å dømme, er Axactor på mange måter i den samme situasjonen nå, som da jeg analyserte selskapet sist. Kursen har truffet gulvet av den synkende trendkanalen, fått et drag opp mot taket, hvor den nå er i ferd med å møte 100 dagers glidende gjennomsnitt. Kursen ligger dog over både MA20 og EMA50, noe den ikke gjorde sist. Dette er positivt.

Daily chart av Axactor. Blå linje viser MA20, rød linje viser EMA50 og glidende svart linje viser MA100.

Kursen befinner seg nå like under taket av kanalen og dette er et område som fungerer som motstand. Klarer kursen å bryte ut av denne kanalen, finner vi de to neste motstandsnivåene ved 100 dagers glidende gjennomsnitt og i området 2,57.

Skal man fundere i om kursen klarer å bryte ut av kanalen i denne omgang, eller om det blir en ny tur nedover i kanalen, er det flere faktorer man må ta hensyn til. Der i blant, en omvendt hode skulder formasjon, som ble dannet i det kursen snudde i området 2,2. Denne formasjonen har et objektiv på ca. 10% og det ble gitt et kjøpssignal forrige uke, når kursen tok ut motstanden ved 2,4. Objektivet fører oss altså opp mot emisjonskursen på 2,6, og kan fungere som et kursmål i første omgang. Den andre faktoren som kan spille inn på om Axactor nå klarer å bryte ut, er reaksjonene på Q1 rapporten. Denne blir fremlagt neste mandag, 8.mai. Reaksjonene på disse kan være med på å etablere kursen enten på oppsiden, eller nedsiden av trend taket.

Skulle det vise seg at Axactor heller ikke denne gangen klarer å komme seg ut av den fallende trenden, har aksjen god støtte ved 2,4. Blir dette nivået brutt, finner vi neste støttenivå i 2,2 området, hvor kursen bunnet ut i april. Man kan også trekke en trendlinje som sammenfaller godt med dette nivået. Indikeres en ytterligere nedside, er det ikke umulig at vi ser noteringer nede på 2-tallet. Kursen vil da fortsatt befinne seg i den fallende trendkanalen. Man kan  da være på utkikk etter nye positive reaksjoner ved møte av gulvet i kanalen.

Tar vi en nærmere kikk på momentet i aksjen, ser vi både likhetstrekk og ulikheter fra forrige analyse. RSI inidkatoren viser de samme nivåene som sist, og man kan trekke en tydelig motstandslinje i RSI diagrammet. Denne reflekterer også motstanden som kursen nå møter ved taket av trendkanalen. Vi vil naturligvis se et brudd på oppsiden også i RSI diagrammet for at videre stigning skal være indikert.

Weekly chart av Axactor.

De to andre momentum indikatorene MACD og Stoch RSI, viser i et litt lenger tidsperspektiv, gode tendenser. MACD kan ansees til å ha startet en viss utbunning, noe som er positivt. Dog blir det ikke gitt et kjøpssignal her før vi får et brudd på oppsiden av signallinjen (rød). Får vi dette, ligner situasjonene veldig på den vi hadde i Axactor i fjor høst når kursen virkelig rykket til. Men her er det viktig å holde hodet kaldt og ikke ta eventuelle posisjoner før disse kjøpssignalene blir gitt.

Stoch RSI indikatoren reflekterer på mange måter det samme som RSI verdiene viser oss. Denne gir ofte kjøpssignaler raskere enn MACD gjør, og i tillegg kommer salgssignalene kjappere. Klarer denne å bryte opp gjennom de samme nivåene, som fra forrige analyse er det ikke mye som kan stoppe Axa fra å bevege seg opp mot 3-tallet.

Alt tatt i betraktning er Axactor fortsatt i en veldig spennende fase. Den nærmeste fremtiden kan legge et grunnlag for kursens fremtidige retning. Et etablert brudd på oppsiden av trendkanalen vil være et sterkt kjøpssignal på middels lang sikt. Får vi dette bruddet skal man ikke se bort i fra at momentumet vil ta seg betraktelig opp. Dette kan absolutt være med på å drive Axactor opp mot 3-tallet.

Disclaimer: Analysen over gir ingen garanti for gevinst og skal ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Analysen er mitt syn på hvor man kan forvente å se kursbevegelsene i fremtiden. Formålet er å orientere om interessante nivåer i selskapet, som kan hjelpe andre å ta egne investeringsbeslutninger.

 

 

 

 

 

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer