Gå til hovedinnhold

Svak nedgang i vente. Paddeflatt på børsene i USA og Asia. Knallsterk oljepris

Det endte relativt retningsløst på Wall Street onsdag kveld, dog Nasdaq indeksen stengte i ny all-time high etter en marginal oppgang på 0,1 prosent. Flatt også i Asia i natt.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,1%, eller innenfor intervallet [-0,3, 0,1]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,1 prosent i snitt i går.

Det endte relativt retningsløst på Wall Street onsdag kveld, dog Nasdaq indeksen stengte i ny all-time high etter en marginal oppgang på 0,1 prosent. Investorene venter nå på nye signaler hva angår underliggende prisstigning i økonomien, da dette er det største usikkerhetsmomentet i markedet på kort sikt. Prisstigningen, eller inflasjonen, har vært skyhøy de siste månedene, noe som kan tvinge sentralbankene til å øke styringsrentene dersom denne ikke kommer ned igjen. Det optimale for aksjemarkedet er at prispresset demper seg gradvis samtidig som veksten i økonomien fortsetter i takt med fallende arbeidsledighet. Når det er sagt, det finnes en rekke flaskehalser i økonomien for øyeblikket, spesielt innfor transportsektoren, samt halvlederindustrien, som kan ødelegge for dette scenarioet.

Tesla (+5,3%), Twitter (+4,2%) og Under Armour (+3,7%) toppet listene blant selskapene som inngår i S&P 500 indeksen, mens Nov (-7,4%), Comcast (-3,7%) og Fleector Technologies (-2,7%) endte på bunn.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -0,1 prosent i snitt torsdag morgen.

De asiatiske investorene tok, i likhet med sine amerikanske kollegaer, en pust i bakken torsdag. De største indeksene i regionen (Nikkei 225, Hang Seng og Shanghai CSI 300) endte alle rundt null-punktet. Ei heller var det noen sektorer som skilte seg nevneverdig ut. Med andre ord er det liten drahjelp å få fra Asia i dag.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 75,3 dollar per fat, ned -0,5 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,54, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 1,49 og 2,11 prosent.

Oljeprisen touchet så vidt 76 dollar per fat i går, etter nye meldinger om nye lagertrekk i USA. Det amerikanske energibyrået EIA, slapp onsdag tall som viste at olje -og bensinlagrene i USA falt med henholdsvis 7,6 -og 1,8 millioner fat i forrige uke. Den pågående kjøresesongen, samt økt flytrafikk er en medvirkende årsak til de sterke tallene. Når det er sagt, det er naturlig å anta at OPEC+ ikke ønsker at oljeprisen skal bli for høy, da dette kan ødelegge markedet på lengre sikt. Mao. kan det tenkes at de største oljeprodusenten vil åpne oljekranene ytterligere i månedene som kommer.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer